O nouă controversă legată de Bill Gates. Afaceristul american investește miliarde de dolari pentru noi vaccinuri

Bill Gates se implică din nou în politicile de sănătate publică. Celebrul afacerist a anunțat că va aloca o sumă colosală, pentru tratarea de noi boli, prin intermediul vaccinurilor.

17 oct. 2022, 08:44
O nouă controversă legată de Bill Gates. Afaceristul american investește miliarde de dolari pentru noi vaccinuri

Informaticianul american nu poate sta departe de medicină. Cel mai recent proiect al său vizează o donație de 1,2 miliarde de dolari pentru eradicarea poliomielitei la nivel mondial. Acțiunile filantropice vor fi realizate prin intermediul Fundației Bill și Melinda Gates.

Mai precis, banii vor fi utilizați pentru a sprijini implementarea strategiei Iniţiativei globale de eradicare a poliomielitei până în 2026. Iniţiativa are în plan eliminarea virusului poliomielitei în Pakistan şi Afganistan, ultimele două ţări endemice.

 

Câți bani a cheltuit Bill Gates în politicile de sănătate publică

 

Potrivit site-ului fundației, Bill Gates a contribuit deja cu alte 5 miliarde de dolari pentru eradicarea poliomielitei. Iniţiativa fondatorului Microsoft încearcă să integreze campaniile de combatere a poliomielitei în servicii de sănătate mai largi, în timp ce extinde utilizarea noului vaccin oral antipoliomielitic de tip 2.

În plus, grupul de lucru sponsorizat de către Bill Gates vrea să pregătească guvernele pentru ca sistemele naționale de sănătate să fie mult mai bine pregătite pentru viitoarele pandemii.

„Ultimii paşi spre eradicare sunt de departe cei mai dificili. Dar fundaţia noastră rămâne dedicată unui viitor fără poliomielită şi suntem optimişti că îl vom vedea în curând”, a declarat directorul general al fundaţiei, Mark Suzman.

 

Bill Gates, din scandal în scandal

 

Inițiativa de eradicare a poliomielitei se derulează în baza unui parteneriat public-privat (PPP), din care fac parte Fundația Gates, Rotary International, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor.

De-a lungul crizei COVID-19, Bill Gates a devenit mult mai vizibil, prin intermediul pozițiilor sale asociate cu domeniul sanitar. Afaceristul american a prezis fiecare etapă a pandemiei, inclusiv eliminarea restricțiilor, respectiv încheierea sa. Mai mult, un mare scandal cu privire la afaceristul american a apărut în presa occidentală, de curând:

CITEȘTE AICI – Cum şi-a folosit Bill Gates partenerii şi influența pentru a controla răspunsul global la pandemia de coronavirus. O investigaţie Politico şi Die Welt

De-a lungul timpului, Bill Gates a făcut o mulțime de declarații controversate. La un moment dat, a pledat pentru crearea de vaccinuri „pentru ținerea sub control a populației”:

CITEȘTE AICI – Elon Musk, în opoziție cu Bill Gates: „Este important ca oamenii să aibă suficient de mulți copii, pentru a perpetua civilizația!”