O nouă decizie în dosarul lui Liviu Dragnea. Tribunalul București a respins cererea de abținere a celui de-al cincilea magistrat

Tribunalul București a respins cererea de abținere făcută de cel de-al cincilea judecător desemnat să judece dosarul de mare corupție al lui Liviu Dragnea, în care fostul șef PSD e acuzat de DNA de fapte de corupție legate de participarea sa la învestirea fostului lider american, Donald Trump.

29 iun. 2021, 13:22
O nouă decizie în dosarul lui Liviu Dragnea. Tribunalul București a respins cererea de abținere a celui de-al cincilea magistrat

Magistratul care va avea de făcut cercetarea judecătorească în acest caz, respectiv de a analiza cererile din camera preliminară, este Amalia Andone-Bontaș.

Dosarul în care Dragnea e judecat pentru fapte de corupție stagnează, după ce patru judecători ai Tribunalului București au făcut cereri de abținere.

Concret, patru magistrați, s-au abținut până în prezent de la judecarea acestui dosar, iar cererile acestora au fost admise.

Judecătorii Tribunalului București care au formulat deja cereri de abținere, ce s-au și admis sunt Lavinia Mihaela Cîrciumaru, Marius Iulian Joița, Violeta Elena Georgescu-Ashemimry și Cătălina Cruceru.

Totul s-a petrecut în decursul lunii iunie, iar acum cel de-al cincilea magistrat, Amalia Andone-Bontaș, a aflat că TB i-a respins cererea de abținere.

De ce e acuzat Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

este acuzat în acest dosar de DNA de două fapte de trafic de influență și folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Alături de el vor mai răspunde în fața judecătorilor omul de afaceri Cristian Burci și fiul acestuia, Carlo Burci, pentru complicitate la cumpărare de influență, Gheorghe Dimitrescu, la data faptei consilier parlamentar, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de cumpărare de influență.

Un alt om de afaceri, ce va fi judecat în dosar este Dan Valentin Belcea, trimis și el în fața judecătorilor pentru cumpărare de trafic de influență.

Anchetatorii au notat că în perioada ianuarie 2017 – mai 2017, Dragnea ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, constând în:

– asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a președintelui SUA, din perioada 17 – 21 ianuarie 2017, desfășurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obținut prin intermediul unui om politic și de afaceri american, vicepreședinte al Comitetului Prezidențial de Inaugurare,

– asigurarea, cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby și consultanță politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiți, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice și conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri).


loading...
Partenerii noștri