O nouă dovadă a colaborării dintre SRI şi DNA: Documentul care confirmă înţelegerile dintre procurori şi servicii

Sorin Roșca Stănescu a dat publicității un document intern al DNA, o ordonanță prin care procurorul Gheorghe Popovici, cel care a instrumentat dosarul ANRP 4 şi cazul lui Gabriel Berca, își aprobă interceptarea comunicațiilor unor persoane pentru 48 ore. Documentul a fost înregistrat la unitatea militară 0894 din București, o unitate a SRI.

RomaniaTV.net
15 mart. 2017, 09:04

Ordonanţa din documentul ataşat vizează cazul fostei şefei de cabinet al fostului ministru al Muncii Mariana Câmpeanu şi al unei foste consiliere. Cele două femei erau suspectate de fapte de corupţie. 

Procurorul DNA îşi justifică urgenţa dispunerii interceptării provizorii pe motiv că nu avea timp să ia autorizaţie de la Tribunalul Bucureşti, instanţă care ar fi trebuit să autorizeze o astfel de măsură. Procurorul explică că nu ar fi obţinut acea măsură în timp util, motiv pentru care a dispus de la sine cu titlu provizoriu efectuarea de astfel de interceptări ambientale.

Ulterior, documentul a fost înregistrat la acea unitate a SRI pentru începerea interceptărilor. Acest lucru se petrecea undeva în cursul anului 2012, perioadă în care procurorii şi oamenii serviciilor făceau echipe mixte.