O nouă funcție pe WhatsApp! Ce ar trebui să știe toți utilizatorii

WhatsApp lansează o nouă funcție în cadrul aplicației: reacțiile-emoji. Aplicația din familia Meta va testa în perioada următoare mai multe funcții noi.

18 apr. 2022, 10:42
O nouă funcție pe WhatsApp! Ce ar trebui să știe toți utilizatorii

Odată cu cea mai recentă versiune beta a aplicației sale pentru iOS, WhatsApp a adăugat o opțiune care permite utilizatorilor să limiteze accesul doar anumitor persoane la starea „Last seen”.

În cazul în care nu sunteți familiarizați cu funcțiile aplicației WhatsApp, „Last Seen” indică timpul exact în urma căruia ați verificat ultima dată aplicația și este o modalitate de a afla dacă un contact ar putea să vă fi văzut mesajul.

E doar o chestiune de timp până când funcția va deveni disponibilă oficial în aplicație.

De puțină vreme, WhatsApp a început să permită utilizatorilor săi să limiteze persoanele care le pot vedea starea. De asemenea, utilizatorii pot dezactiva complet funcția, dar până acum nu a existat posibilitatea de a împiedica doar anumite persoane să vadă aceste informații.

Totuși, WhatsApp iOS, versiunea beta 22.9.0.70, adaugă o nouă opțiune „Contactele mele, cu excepția…” în secțiunea „Last seen” a setărilor de confidențialitate ale aplicației.

Cofnrom WABetaInfo, adăugarea unei persoane la acea listă vă împiedică, la rândul dvs. să îi vedeți starea. Conform acestora, WhatsApp implementează, de asemenea, controale de confidențialitate mai specifice atât pentru fotografiile de profil, cât și pentru secțiuni.

Alte schimbări la WhatsApp! Toți utilizatorii platformei trebuie să știe acest lucru

Utilizatorii platformei vor avea parte de o nouă funcție care face comunicarea pe grupuri să fie mai ușoară.

Cu toții avem grupuri pe WhatsApp. Fie că vorbim de grupul cu colegii de la muncă, de la școală, de la atelierul de pictură sau cursul de fotografie, grupul cu prietenii din copilărie și așa mai departe.

Meta spune acum că vine în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor prin lansarea Communities, o funcție care „va eficientiza comunicarea între grupurile conectate”. Instrumentul le va permite acestora să reunească mai multe grupuri separate sub o singură umbrelă, cu o structură care funcționează pentru ei.

Astfel, utilizatorii vor putea primi mesaje trimise către întreaga rețea de grup și vor putea gestiona cu ușurință grupuri mai mici care fac parte dintr-o anumită comunitate.

Lansarea noii funcții le va permite administratorilor să aibă la dispoziție și alte instrumente, mai ales posibilitatea de a decide ce grupuri se pot alătura comunității, dar și a de a trimite mesaje membrilor tuturor grupurilor.

De asemenea, Meta a anunțat și o serie de îmbunătățiri asupra modului în care funcționează grupurile pe WhatsApp – indiferent dacă fac sau nu parte dintr-o comunitate. Noile funcții vor face comunicarea mai eficientă și vor reduce supraîncărcarea în cadrul chat-urilor mai mari. Vor fi lansate în perioada imediat următoare, astfel încât utilizatorii să le poată testa înainte ca funcția Communities să fie lansată.

  • Reacții – Utilizatorii vor putea reacționa la mesaje folosind emoji;
  • Admin Delete – Administratorii grupului vor putea șterge mesajele neadecvate din toate chat-urile pe care le gestionează;
  • Partajarea fișierelor – Dimensiunea fișierelor partajate va fi mărită la 2 GB, pentru a îmbunătăți colaborarea dintre utilizatori;
  • Apeluri vocale cu mai multe persoane – Numărul maxim de persoane care pot participa într-un apel vocal de grup va crește la 32 de utilizatori.
  • Mesajele trimise prin Communities, la fel ca în cazul tuturor chat-urilor și grupurilor de pe WhatsApp, sunt protejate de criptarea end-to-end – promite Meta. Această tehnologie ăși propune să ofere securitate și confidențialitate utilizatorilor de pe platformă.