O nouă încălcare a legii în biroul lui Ludovic Orban. Mai mulţi primari PSD din Giurgiu nu au purtat măştile de protecţie în interior

În urmă cu câteva luni o fotografie din biroul lui Ludovic Orban, în care acesta şi mai mulţi miniştri beau şi fumau fără să poarte măşti de protecţie şi nerespectând distanţarea socială. Fapta a avut loc în plină stare de urgenţă, iar acum în timpul stării de alertă, alte imagini din Palatul Victoria au ieşit la suprafaţă.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 19:16

Conform România TV, primarii PSD din judeţul PSD au fost convocaţi de Ludovic Orban la Palatul Victoria pentru a-i convinge să treacă de partea PNL-ului. Unii dintre edili au refuza să poarte masca de protecţie, în timp ce unii o ţineau sub barbă, cu toate că legea prevede faptul că în spaţiile închise aceasta este obligatorie.

Citeşte şi: Ludovic Orban, şedinţă la Palatul Victoria cu ţigări şi alcool. Premierul şi miniştrii au lăsat măştile deoparte

„Primarii au fost chemați ca să fie racolați și au fost amenințați. Unul a fost amenințat că va fi amendat de Garda de Mediu, altul că i se închide un salon de evenimente. Sunt amenințați cu multe, sunt multe abuzuri care se fac. Am pierdut 3 sau 4 primari, au fost convinși că este mai bine să candideze de la PNL. Li s-au promis bani prin prefectură, pentru prima dată, de la Fondul de Rezervă al Guvernului. Sunt curios cum poate prefectura să le dea bani!”, a declarat Marian Mina, la România TV.

La sfârşitul lunii mai în spaţiul public a apărut o imagine cu Ludovic Orban alături de mai mulţi prieteni. În imagine respectivă demnitarii beau diverse băuturi alcoolice şi au lăsat măştile de protecţie pe masă. Ulterior, Ludovic Orban a plătit două amenzi în valoare de 3000 de lei, aproape cât venitul familiei înainte de a deveni premier după fotografia respectivă.