O nouă înşelătorie face victime: ”Caritasul unguresc” a lăsat deja zeci de români fără bani

O nouă înşelătorie face victime în România. Afacerea ”Caritasul unguresc”, pusă la punct de doi bărbaţi din Cluj, a lăsat deja zeci de români fără bani. O femeie din Timiş şi-a vândut porcul din curte, ca să obţină împrumutul de care nu a mai beneficiat.

08 aug. 2014, 07:47
O nouă înşelătorie face victime: ”Caritasul unguresc” a lăsat deja zeci de români fără bani

Afacerea ,,Caritasul unguresc” a lăsat deja zeci de români fără bani. O femeie din Timiş şi-a vândut porcul din curte ca să obţină împrumutul de care nu a mai beneficiat. Femeia, mamă a trei copii, a plătit 1.700 de lei garanție pentru un împumut de 30.000 de lei, pe care nu l-a mai primit niciodată.

Iosif Ciprian Ștefănescu a aflat despre Saturnus Finance, o societate nonbancară de împrumut, de la un coleg de serviciu.

„Am semnat un contract pentru suma de 30.000 de lei și ne-au cerut bani ca garanție. Am depus în contul lor suma 1.800 de lei ca garanție și prima rată, de 331 de lei. Asta se întâmpla în luna mai, între timp am plătit și a doua rată și tot nu am primit banii. Eu trebuia să returnez banii în zece ani și m-a atras dobânda, mult mai mică decât la bancă. Mi-au spus că primesc banii în maxim trei luni”, povestește bărbatul, potrivit ZiuadeVest.ro.

Între timp firma s-a mutat la o altă adresă, iar celor care vin să revendice banii la câteva luni după semnarea actelor și plata primelor rate, li se arată ușa. Iosif Ciprian Ștefănescu s-a plâns la Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Oamenilor din România (OADOR), care a sesizat Poliția.

„Până acum am fost sesizați de existența a patru asemenea cazuri. Oamneii trebuie să facă plângere penală”, a spus Teodor Rațiu, preşedintele OADOR Timiş.

Citeşte şi Turişti ÎNŞELAŢI de o agenţie de turism din Capitală. Vezi cum le-au fost DISTRUSE vacanţele VIDEO