O nouă lege în parlament pentru tăierea PENSIILOR SPECIALE

Liderul deputaților liberali, Florin Roman, face apel la toate partidele politice parlamentare să susțină un proiect de lege pe care l-a depus la Camera Deputaților, prin care intenționează să taie din pensiile speciale, relatează Capital.ro.

RomaniaTV.net
26 mai 2020, 05:27
O nouă lege în parlament pentru tăierea PENSIILOR SPECIALE

Florin Roman, liderul deputaților PNL, a anunțat luni că liberalii au depus un proiect de lege pentru anularea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

În acest context, Roman face apel la PSD, „partidul care a inventat pensiile speciale în România”, să susțină în Parlament inițiativa legislativă a PNL.

„În calitate de lider de grup, am depus în numele deputaților PNL, un proiect de lege de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari.

Propunerea PNL a preluat toate observațiile CCR și vizează abrogarea capitolului XI – indemnizație pentru limita de vârstă, art. 49 și 50, cele care vizează pensiile speciale ale senatorilor și deputaților.

Am anunțat depunerea acestui proiect de lege imediat după ce CCR a declarat neconstituțională legea PNL privind anularea tuturor pensiilor speciale”, arată liderul deputaților PNL.

„Pentru a parcurge toate etapele parlamentare, PNL a introdus și un amendament la OUG 29/2020, privind impozitarea cu peste 90% a pensiilor speciale.

Solicităm tuturor partidelor politice, inclusiv PSD, partidul care a inventat pensiile speciale în România, sa țină cont de vocea românilor și să voteze proiectul PNL, de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, unul la care CCR nu mai poate invoca nici o obiecție de neconstituționalitate!”, cere Florin Roman.

Citeşte şi: Victor Ponta: „În sfârşit şi-a dat seama şi USR că acum PNL este noul PSD”