O nouă lovitură pentru Elena Udrea în timp ce aşteaptă să afle dacă va fi extrădată în România

Fostul Ministru al Turismului, Elena Udrea, a rămas fără titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin. Decizia a fost luată, astăzi, de către Consiliul Local. Udrea primise această distincție încă din anul 2010.

30 mai 2022, 17:08
O nouă lovitură pentru Elena Udrea în timp ce aşteaptă să afle dacă va fi extrădată în România

O nouă lovitură pentru Elena Udrea. În timp ce aşteaptă să afle dacă judecătorii bulgari vor aviza cererea României de a o extrăda pentru a executa pedeapsa de 6 ani în dosarul Gala Bute, Elena Udrea mai primeşte o veste neplăcută. Fostul ministru al Turismului a rămas fără titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin, titlu acordat în septembrie 2010, când la putere în România era PDL. Decizia a fost luată luni de Consiliul Local, la propunerea fostului primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, în prezent consilier local al municipiului, din partea Pro România. Hotărârea de retragere a distincției a fost votată de toții aleșii locali, cu excepția unui consilier local al PMP.

Citeşte şi: Cum ar putea Elena Udrea şi Ioana Băsescu să scape de condamnările în dosarul de finanţare ilegală a campaniei electorale a lui Traian Băsescu în 2009

Decizia vine în contextul condamnării Elenei Udrea la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” și a faptului că fostul ministru a adus grave prejudicii de imagine municipiului Drobeta Turnu Severin.

„Având în vedere faptul că doamna Elena Udrea a fost condamnată definitiv într-un caz penal, iar condamnare penală este incompatibilă cu calitatea de cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin, s-a luat această decizie. Un regulament aprobat în 2019, de către consiliul local, stipulează foarte clar că doar persoanele care au o bună conduită pot primi titlul de cetățean de onoare al Severinului.”, declară, la finalul ședinței de consiliu local, viceprimarul municipiul Drobeta Turnu Severin, DANIEL CÎRJAN, citat de actualmehedinti.ro.

Citeşte şi: Elena Udrea, primele declaraţii după decizia instanţei din Bulgaria: „Să se aplice legea şi în cazul meu!”