O nouă lovitură pentru Mihai Bendeac, după ce a fost filmat beat. Ce sancţiuni riscă juratul de la iUmor

Mihai Bendeac şi-a atras furia femeilor după ce a filmat o reclamă la vin. Juratul de la iUmor a fost reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru violență împotriva femeilor. Sesizarea a fost depusă de o organizație non-profit care apără drepturile femeilor. 

25 mart. 2022, 11:28
O nouă lovitură pentru Mihai Bendeac, după ce a fost filmat beat. Ce sancţiuni riscă juratul de la iUmor

O nouă lovitură pentru Mihai Bendeac. După ce a fost filmat beat la sfârşitul săptămânii trecute, juratul de la iUmor are noi probleme. Mihai Bendeac a fost protagonistul unui spot publicitar pentru un brand de vin roșu. Scenariul care era menit să fie unul cu tentă umoristică nu a fost pe placul tuturor femeilor, iar juratul s-a trezit că este cercetat de CNCD.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării face verificări în ceea ce-l priveşte după ce Centrul FILIA, o organizație non-profit care apără drepturile femeilor, l-a reclamat pentru discriminare şi violenţe împotriva femeilor.

Reclama îl înfăţişează pe Mihai Bendeac care mimează o scenă de amor. Actorul mimează momentul climaxului și strigă „Vin, Vin” , făcând referire la vinul său, în timp în care partenera înțelege că „partida” e pe cale să se termine, iar actorul e ușor „iritat” că ea nu-și dă seama la ce se referă și o plesnește peste față.

Atât spotul publicitar în sine, cât și reacțiile din comentarii sau ale altor persoane publice care au distribuit clipul denotă o atitudine misogină și încurajează discriminarea împotriva femeilor.

„Clipul ilustrează un raport inegal de putere între cei doi protagonisti prin atitudinea pe care Mihai Bendeac o afișează în timpul spotului față de partenera sa, lovind-o pe aceasta peste cap în timpului actului sexual pentru că aceasta nu înțelege că i-a cerut de fapt sticla de vin.

Rolul actriței prezintă o femeie care, după ce este lovită peste cap în timpul actului sexual, nu reacționează în niciun fel, se uită contrariată la Mihai Bendeac și îi dă sticla de vin solicitată” este pledoaria susținută în fața CNCD de Andreea Rusu, reprezentanta Centrului FILIA, potrivti Click.

Pentru fapta de care sunt acuzaţi Mihai Bendeac și realizatorii reclamei la vin ar putea primi o amendă a cărei valoare este cuprinsă între 2.000 și 100.000 de lei.