O nouă lovitură pentru Simona Halep! Sportiva a rămas fără terenul din Bușteni pe care l-a primit odată cu titlul de cetățean de onoare

Primarul oraşului Buşteni, Mircea Corbu, a retras terenurile acordate gratuit mai multor cetăţeni de onoare, printre care se numără și Simona Halep, dar și cântărețul de muzică populară Lupu Rednic.

19 ian. 2023, 23:30
O nouă lovitură pentru Simona Halep! Sportiva a rămas fără terenul din Bușteni pe care l-a primit odată cu titlul de cetățean de onoare

O nouă lovitură pentru Simona Halep! Primăria orașului Bușteni a decis să construiască trei blocuri de locuinţe pe terenurile acordate cu titlu de gratuitate unor cetăţeni de onoare precum Simona Halep.

Citește și Cu cine a fost surprinsă Simona Halep la Dubai. Imaginea care spune tot despre noua relaţie FOTO

O nouă lovitură pentru Simona Halep!

Autoritatea locală a decis să le retragă cetățenilor de onoare dreptul de folosinţă din cauza lipsei iniţiativei privind realizarea unor construcţii pe loturile respective.

Mircea Corbu, primarul oraşului Buşteni, a anunţat, joi, că a fost semnat contractul de finanţare pentru construirea a trei blocuri eficiente energetic, pentru care vor fi alocați bani din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Acest proiect este unul dintre cele mai importante depuse până în acest moment de către Primăria oraşului Buşteni, proiectul privind construirea a trei blocuri nZEB de locuinţe sociale pentru tinerii din oraşul Buşteni. Terenurile propuse pentru construcţia acestor blocuri sunt localizate pe Str. Urlătorii şi Str. Ştefan Cel Mare, iar valoarea eligibilă aprobată este de peste 14 milioane de lei, fonduri europene obţinute prin programul PNRR. (…) Reamintim că pentru a fi posibilă depunerea acestui proiect şi a avea terenurile disponibile, în cadrul Consiliului Local s-a aprobat retragerea dreptului de folosinţă pentru terenurile acordate gratuit pentru mai mulţi cetăţeni de onoare, persoanele aveau obligaţia începerii construcţiei în termen de un an de la data atribuirii terenului, dar nu şi-au exprimat dorinţa de a construi locuinţe în oraşul Buşteni şi nici nu au făcut vreun demers în acest sens din anul 2010”, a scris Mircea Corbu pe pagina sa de Facebook.

Printre cetăţenii de onoare vizaţi de retragerea dreptului de folosinţă asupra terenurilor din Bușteni se numără campioana la tenis Simona Halep şi artistul Lupu Rednic, a declarat primarul Mircea Corbu pentru Agerpres.

Veste teribilă primită de Simona Halep în plin scandal de dopaj

Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj, nu poate participa la Australian Open 2023, motiv pentru care a coborât din nou în clasamentul live al WTA. După doar o zi de la startul competiţiei, românca a coborât un loc, de pe 12 pe 13, şi riscă să fie devansată și de alte rivale.

Românca a ajuns anul trecut în optimile de finală, astfel că a pierdut cele 240 de puncte pe care le-a câștigat. Simona Halep a început săptămâna pe locul 12 WTA, dar a coborât deja pe locul 13 WTA în ierarhia live.

Simona Halep a rămas cu 2.141 de puncte, fiind depăşită de brazilianca Beatriz Haddad Maia (2.195 de puncte). Jelena Ostapenko este aproape, iar letona o poate devansa și ea pe româncă, dacă ajunge în optimile de finală de la Australian Open 2023.

Top 10 live WTA arată astfel: 1. Iga Swiatek (Polonia); 2. Ons Jabeur (Tunisia); 3. Jessica Pegula (SUA); 4. Caroline Garcia (Franța); 5. Aryna Sabalenka (Belarus); 6. Coco Gauff (SUA); 7. Maria Sakkari (Grecia); 8. Daria Kasatkina (Rusia); 9. Veronika Kudermetova (Rusia); 10. Belinda Bencic (Elveția).

Citește și Simona Halep, apariţie de zile mari la Burj Al Arab Open Beach. Românca face plajă în plină desfăşurare a turneului Australian Open FOTO