O nouă lovitură teribilă încasată de Simona Halep în plin scandal de dopaj. Anunţ oficial făcut de WTA

Simona Halep este suspendată provizoriu după ce a fost depistată dopată la US Open 2022, iar perioada de inactivitate o afectează grav pe româncă. Fostul lider mondial a coborât din nou în clasamentul WTA, unde ocupă, acum, locul 17, după ce a încheiat anul trecut în Top 10.

20 feb. 2023, 08:49
O nouă lovitură teribilă încasată de Simona Halep în plin scandal de dopaj. Anunţ oficial făcut de WTA

O nouă lovitură teribilă încasată de Simona Halep în plin scandal de dopaj. Pentru că nu-şi poate apăra punctele câştigate anul trecut, românca a coborât din nou în ierarhia WTA, iar de luni, 20 februarie 2023, va ocupa locul 17.

Citeşte şi: Veste devastatoare pentru Simona Halep înaintea procesului de dopaj. Anunţ de ultimă oră din SUA

Simona Halep a părăsit Top 10 WTA din cauza suspendării pentru dopaj, iar situația ei devine tot mai îngrijorătoare pe măsură ce această perioadă se prelungește. Românca nu a mai jucat nici un meci oficial din 29 august (2-6, 6-0, 4-6 cu Daria Snigur), atunci când a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022. Cel mai probabil, Simona Halep va fi audiată luna aceassta de Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra, şi dacă nu va fi de acord cu decizia poate apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în scandalul de dopaj al Simonei Halep. „Au găsit sursa. O persoană nu şi-a făcut treaba, să îşi asume!”

Între timp, Iga Swiatek (Polonia, 1 WTA) și-a consolidat poziția de lider mondial după ce a triumfat la Doha. Noul Top 10 WTA este completat de Aryna Sabalenka (Belarus, 2 WTA), Jessica Pegula (SUA, 3 WTA), Ons Jabeur (Tunisia, 4 WTA), Caroline Garcia (Franța, 5 WTA), Coco Gauff (SUA, 6 WTA), Maria Sakkari (Grecia, 7 WTA), Daria Kasatkina (Rusia, 8 WTA), Belinda Bencic (Elveția, 9 WTA) și Elena Rybakina (Kazahstan, 10 WTA).