O nouă METODĂ de ÎNŞELĂCIUNE: Bani ceruţi pentru intervenţia elicopterului SMURD

Publicat: Sâmbătă, 21 Mai 2016 19:52 // Actualizat: Sâmbătă, 21 Mai 2016 19:54 // Sursa: romaniatv.net

Oficialii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) atrag atenţia că au fost înregistrate cazuri de înşelătorii printr-o nouă metodă: oamenii sunt sunaţi să li se ceară bani pentru intervenţia unui elicopter SMURD, spunându-li-se că o rudă a suferit un accident.

Oficialii DSU le atrage atenţia oamenilor asupra unei noi metode de înşelăciune, una în care este implicat numele SMURD.

"Intervenţiile SMURD sunt gratuite, fie că sunt ambulanţe sau la UPU, aşa că sunt unii care se folosesc de necunoştinţa legislaţiei. Ei spun că "ruda voastră a păţit ceva, e nevoie de bani să zboare elicopterul SMURD". De aici noi am decis să tragem un semnal de alarmă. Numai în cursul dimineţii au fost trei situaţii în Bihor unde oamenii au contactat colegii de la SMURD să se intereseze. Cineva încearcă să se folosească de numele SMURD să ceară bani de la populaţie. Să fie populaţia atentă şi să anunţe poliţia dacă primeşte astfel de telefoane. Niciodată nu sună SMURD să solicite bani de la populaţie. Eu am fost anunţat de colegii de la Bihor, pentru asta am făcut şi comunicatul, nu pot să vă spun dacă au mai fost alte apeluri, dar în trecut au mai fost situaţii de acest gen şi poliţia a identificat apelanţii. În ultima perioadă s-au liniştit, astăzi văd că au revenit. Ignoraţi total apelul şi anunţaţi poliţia că aţi fost sunată şi de la ce număr de telefon. Ignorarea apelurilor este importantă, nu trebuie nimeni să cadă în plasă, au fost unii care chiar ştiau fiul unei familii unde este şi erau siguri că familia nu va putea să-şi contacteze fiul, fie furau telefonul, fie ştiau că e într-un loc unde nu merge telefonul şi anunţa familia. Chiar dacă nu dau pe telefon de ruda lor, să nu cadă în plasa acestor escroci şi să anunţe poliţia, se poate afla pe alte căi dacă ruda lor e sănătoasă", a declarat, la România TV, Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

"Nu daţi curs solicitărilor, în situaţia în care sunteţi sunaţi şi vi se spune că, în urma unui accident în care au fost implicate rude, este nevoie de intervenţia elicopterului SMURD, iar pentru această intervenţie vi se cer bani. Facem precizarea că toate intervenţiile SMURD sunt GRATUITE. Nici pacienţii şi nici medicii care solicită intervenţia elicopterului SMURD nu trebuie să plătească pentru misiunile de salvare. Dacă sunteţi victima unei astfel de înşelătorii , să rugăm să anunţaţi autorităţile", se arată într-un anunţ al DSU.

Citeşte şi O nouă înşelătorie: Metoda accidentul cu transplant de organe

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 mai 22:49
...sunt sunaţi să li se ceară bani pentru intervenţia unui elicopter SMURD, spunându-li-se că Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
21 mai 20:16
... Oficialii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) atrag atenţia că au fost...
21 mai 20:07
...nouă metodă: oamenii sunt sunaţi să li se ceară bani pentru intervenţia unui elicopter SMURD, spunându-li-se că Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H