O nouă minivacanţă se pregăteşte pentru elevi. Aceştia ar putea fi liberi pe 5 octombrie, înainte de referendum

Elevii ar putea avea liber pe 5 octombrie, pentru a se putea organiza referendumul din 6 si 7 octombrie.

24 sept. 2018, 15:00
O nouă minivacanţă se pregăteşte pentru elevi. Aceştia ar putea fi liberi pe 5 octombrie, înainte de referendum

Prefectul judetului Bihor, Ioan Mihaiu, a declarat, luni, in sedinta Comisiei Tehnice Judetene si a Grupului tehnic de lucru, ca prima problema care ar trebui rezolvata pentru organizarea referendumului din 6 si 7 octombrie este suspendarea cursurilor scolare in ziua de vineri.

„Sunt foarte multe probleme care sunt destul de greu, aproape imposibil de rezolvat de vineri dupa amiaza pana sambata dimineata. La toate alegerile anterioare, care aveau loc duminica, exista o zi intreaga libera, sambata, si de vineri dupa-amiaza exista timp suficient. in aceste conditii insa, timpul este extrem de scurt, de vineri de la pranz, cand se termina cursurile, pentru amenajarea sectiilor, pentru distribuirea materialelor, pentru distribuirea buletinelor de vot, pentru asigurarea pazei. Speram ca aceasta problema se va pune la nivel national si ca in cursul zilei de vineri vor fi suspendate cursurile astfel incat de joi dupa amiaza sa putem incepe activitatea”, a declarat, pentru Agerpres, Ioan Mihaiu.

Prefectul a solicitat Inspectoratului Scolar Judetean sa analizeze oportunitatea suspendarii cursurilor in ziua de vineri, 5 octombrie, pentru a fi solicitata la nivelul Ministerului Educatiei Nationale. Inspectorul scolar general, Alin Iuhas-Novac, a precizat ca masura ar fi cu atat mai binevenita cu cat in unele scoli sunt organizate chiar si cate cinci sectii de votare.