O nouă plângere împotriva Laurei Codruţa Kovesi. Un fost ministru o acuză de represiune nedreaptă şi şantaj

Sorin Pantiș, fost ministru al Comunicațiilor condamnat în dosarul Telepatia alături de Dan Voiculescu, a depus la Secţia Specială pentru investigarea magistraţilor o plângere împotriva fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi, pe care o acuză de represiune nedreaptă și șantaj. Astăzi, fostul ministru a venit în fața anchetatorilor pentru a da declarații, potrivit stiripesurse.ro. 

RomaniaTV.net
20 aug. 2019, 11:54
O nouă plângere împotriva Laurei Codruţa Kovesi. Un fost ministru o acuză de represiune nedreaptă şi şantaj

În august 2014, Sorin Pantiş, fostul ministru al Comunicaţiilor, a fost condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), alături de omul de afaceri Dan Voiculescu, fostul director al ADS Corneliu Popa şi de fostul director al Institutului de Cercetari Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi. După ce a executat 4 ani din pedeapsă, Sorin Pantiş a fost liberat condiţionat din închisoarea printr-o decizie a Judecătoria Ploieşti.

Sorin Pantiş a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în dosarul  privatizării ICA în anul 2008. Conform unui comunicat al DNA, a fost acuzat de ”complicitate la infracţiunea de stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar, comisă în cadrul acţiunii de privatizare în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; fals în înscrisuri sub semnătură privată”.