O nouă premieră la TNB pe 3 decembrie

Spectacolul "Vizita bătrânei doamne" de Friedrich Durrenmatt, unul dintre cei mai importanţi dramaturgi ai lumii, va avea premiera oficială pe 3 decembrie, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), informează un comunicat citat de AGERPRES.

RomaniaTV.net
27 nov. 2011, 14:51
O nouă premieră la TNB pe 3 decembrie

Amestec de comedie feroce şi dramă, „Vizita bătrânei doamne” este un spectacol despre vină, răzbunare şi lăcomie feroce, susţinut de mari actori ai TNB, precum Maia Morgenstern şi Mircea Rus, şi de o formidabilă echipă de realizatori din Bulgaria (Alexander Morfov – regia, Nikola Toromanov – decorurile), Marea Britanie (Chris Jaeger – lighting design) şi România (Andrada Chiriac – costumele, Galina Bobeicu – coregrafia).

Piesa, pusă în scenă de Alexander Morfov, vorbeşte despre umanitatea redusă la scara unui umil târg de provincie, construit pe o necruţătoare satiră de moravuri care anihilează barierele dintre victime şi călăi.

„Piesă devenită clasică ‘Vizita bătrânei doamne’ ridică o întrebare mai acută azi decât oricând: Poate un miliard de dolari să cumpere conştiinţa unui întreg oraş? Alexander Morfov, regizorul bulgar al cărui spectacol ‘Exilaţii’ a putut fi admirat tot pe scena mare, în turneu la Bucureşti, ne prilejuieşte acum, ca invitat al Teatrului Naţional, întâlnirea cu un spectacol de o uluitoare plasticitate şi un surprinzător dinamism. O viziune regizorală care pune strălucit în valoare nenumăratele posibilităţi tehnice ale Sălii Mari. O scenografie fabuloasă recreează cu inventivitate un oraş în plină mişcare, pentru a-i conferi spectatorului iluzia că se află în inima acţiunii”, se arată în comunicat.