O nouă serie a filmului „Liceenii” va fi lansată în curând. Actori-surpriză în rolurile „Dana” şi „Mihai”

Dana şi Mihai, Geta şi Ionică, Isoscel şi Socrate au ţinut generaţii întregi cu sufletul la gură în faţa televizoarelor. Acum, filmul "Liceenii" îşi schimbă straiele şi se reinventează.

22 oct. 2022, 13:30
O nouă serie a filmului „Liceenii” va fi lansată în curând. Actori-surpriză în rolurile „Dana” şi „Mihai”

O nouă serie a filmului „Liceenii” va apărea în curând, iar protagonişti vor fi nimeni alţii decât băiatul şi fata lui Ştefan Bănică Jr. Alături de ei va putea fi văzut şi nepotul regretatului regizor al filmului, Nicolae Corjos. Anunţul a fost făcut de criticul de film Irina Margareta Nistor.

”Vestea bună este că va apărea a nouă serie a filmului Liceenii. Cu aceleași persoane, cu băiatul lui Mihai, cu băiatul și fata lui Ștefan Bănică Jr. și cu nepotul lui Corjos, care este muzician și foarte frumos. Încă nu știu cine va fi regizorul. Va fi o referire la Ion Caramitru. Scenariul este făcut”, a declarat criticul de film într-o emisiune la radio, potrivit bucurestifm.ro.

Citeste si FOTO. Puțină lume știe! Unde s-a filmat, de fapt, Liceenii și cum arată acum locul unde a fost realizat

Liceenii, printre cele mai vizionate filme românești din toate timpurile

Filmul „Liceenii” a apărut în anul 1986 şi i-a avut în rolurile principale pe Ștefan Bănică Jr., Mihai Constantin, Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruț, Tamara Buciuceanu-Botez și Ion Caramitru. Filmul prezintă povestea de dragoste dintre doi elevi de clasa a X-a: Mihai Marinescu (Ștefan Bănică Jr.) și Dana Vasilescu (Oana Sârbu). Idila lor trece prin multe încercări.

Filmul se află pe locul 25 în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile.

Filmul a fost precedat de un altul (Declarație de dragoste), al cărui scop a fost acela ca regizorul Corjos să testeze interesul publicului pentru creații de asemenea gen. Deoarece filmul anterior a avut un mare succes la public, cuplul George Șovu – Nicolae Corjos (scenarist – regizor) a realizat o mică serie de filme cunoscută ca seria „Liceenii”, începând cu filmul titular și sfârșind în anii ’90. Ultimul film din serie a fost regizat de Mircea Plângău. Filmele se succed în următoarea ordine:

Citeste si Mihai Constantin a moștenit toată averea Tamarei Buciuceanu. Celebrul Ionică din Liceenii a dezvăluit ce va face cu ea!

  • Declarație de dragoste (1985)
  • Liceenii (1986)
  • Extemporal la dirigenție (1988)
  • Liceenii Rock’n’Roll (1991)
  • Liceenii în alertă (1993)