FOTO. Puțină lume știe! Unde s-a filmat, de fapt, Liceenii și cum arată acum locul unde a fost realizat

Celebra peliculă Liceenii, regizată de Nicolae Corjos, a fost de-a dreptul virală în anii 80 și 90, atunci când a fost realizată. Puțini sunt cei care știu, însă, că școala unde s-a filmat există și astăzi.

06 iul. 2022, 23:01
FOTO. Puțină lume știe! Unde s-a filmat, de fapt, Liceenii și cum arată acum locul unde a fost realizat

Filmul s-a lansat la 27 octombrie 1986. Iată cum arată acum și cum poți ajunge acolo. Ștefan Bănică-junior, Mihai Constantin, Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruț, Tamara Buciuceanu-Botez și Ion Caramitru sunt actorii care au interpretat rolurile principale în această producție.

Unde se află locul unde s-a filmat pelicula Liceenii

De la data lansării până la anularea azi, mulți adolescenți s-au îndrăgostit de această producție și astăzi, copiii de altă dată, îl revăd cu drag și nostalgie de fiecare dată.

Oana Sîrbu și Ștefan Bănică Jr sunt actorii care au jucat rolurile principale. Cei doi protagoniști au devenit idoli pentru adolescenții din toată țara la scurt timp după premiera filmului.

Școala în care s-a filmat celebrul Liceenii este acum schimbată în totalitate. Este vorba despre Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, din Titan, care inițial s-a numit „Liceul de Cultură Generală nr. 43″.

Unitatea de învățământ a fost înființată în septembrie 1967. Înainte de „Liceenii” (1986), un alt film celebru s-a filmat aici. Este vorba despre „Declarație de dragoste” cu Adrian Păduraru și Teodora Mareș.

Filmul a fost regizat  de Nicolae Corjos. Filmul a fost vizionat de 5.269.006 de spectatori la cinematografele din România.

Citește și: „Liceenii” sunt în doliu! Regizorul Nicolae Corjos a murit la vârsta de 86 de ani

Mic rezumat al filmului Liceenii

După ce rămăseseră corigenți la matematică în clasa a IX-a, elevii provinciali Mihai Marinescu (Ștefan Bănică-junior) și Ionică Popescu (Mihai Constantin), colegi de cameră la căminul liceului, au învățat toată vara și au reușit să treacă la examinarea din toamnă.

Spre deosebire de Ionică care a obținut doar nota 5, Mihai a luat nota 10 și vrea ca în anul următor să nu mai ajungă într-o astfel de situație, cu atât mai mult cu cât urmează susținerea examenului de treapta a II-a. Dirigintele clasei a X-a B este profesorul de filozofie Mihai Gavrilescu (Ion Caramitru), poreclit de elevi „Socrate”.

Mihai este îndrăgostit în secret de colega sa Dana Vasilescu (Oana Sârbu), căreia îi pune periodic un trandafir în pupitrul băncii. Dana este însă iubita colegului Șerban Pascu (Tudor Petruț), premiantul clasei, și crede că trandafirii sunt puși de acesta. În ședința Biroului Organizației UTC, unii elevi propun schimbarea lui Șerban din funcția de secretar al organizației, iar Dana, în calitate de reprezentantă a comitetului UTC, afirmă că acesta este malițios și individualist. Șerban este înlocuit astfel cu Vlad Hulubei (Cătălin Păduraru) și își exprimă nemulțumirea că nu a fost susținut de iubita sa, punând mai presus interesul personal față de interesul clasei. Cei doi iubiți se despart.

Pentru a se apropia de Dana, Mihai începe să studieze șahul pentru a o impresiona, fata fiind campioană la acest joc. El participă la un simultan de șah, fiind lăudat cu acest prilej.

Citește și: Mihai Constantin a moștenit toată averea Tamarei Buciuceanu. Celebrul Ionică din Liceenii a dezvăluit ce va face cu ea!

De asemenea, Mihai se oferă să ajute la realizarea unui referat pentru cercul de literatură, refuzând invitația severei profesoare Baldovin (Tamara Buciuceanu-Botez), poreclită „Isoscel”, de a participa la Olimpiada de matematică. Astfel, el își neglijează lecțiile pentru școală și începe să ia note mici, spre amărăciunea tatălui său (Sebastian Papaiani), se arată pe pagina de wikipedia.