O nouă ţară este pe cale de a intra în Uniunea Europeană

Consiliul de Stabilizare şi Asociere din cadrul Uniunii Europene a anunţat miercuri că Albania a înregistrat progrese semnificative în perspectiva negocierilor de aderare la Blocul comunitar, potrivit unui comunicat al Consiliului Uniunii Europene.

16 nov. 2017, 07:14
O nouă ţară este pe cale de a intra în Uniunea Europeană

În cadrul celei de-a noua întruniri, Consiliul de Stabilizare şi Asociere a precizat că Albania „a progresat în vederea îndeplinirii criteriilor pentru aderare la UE şi, în ansamblu, progresul constant a fost înregistrat în cele cinci domenii prioritare pentru deschiderea negocierilor de aderare”.

Consiliul a mai notat că „în baza progresului privind îndeplinirea priorităţilor şi implementarea reformei din justiţie, în special reevaluarea judecătorilor şi a procurorilor, recomandăm deschiderea negocierilor de aderare cu Albania”, potrivit Mediafax.

Cu această ocazie, Consiliul de Stabilizare şi Asociere al UE a subliniat că „reforma judiciară rămâne esenţială pentru procesul de aderare a Albaniei la UE şi ar putea fi benefică pentru alte reforme”.

Blocul comunitar salută paşii făcuţi de către guvernul albanez în lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate, precum şi în privinţa drepturilor omului şi a protejării minorităţilor naţionale.