O nouă țeapă face ravagii printre români! Ce metodă ingenioasă au găsit de data asta

Românii au devenit victimele unui nou tip de țeapă. Hoții ingenioși au profitat de această ocazie și au pus mâna pe sume importante de bani.

24 dec. 2023, 23:19
O nouă țeapă face ravagii printre români! Ce metodă ingenioasă au găsit de data asta
O nouă țeapă face ravagii printre români! Ce metodă ingenioasă au găsit de data asta

În ultimele zile, o nouă țeapă a fost raportată într-o localitate din județul Buzău, conform declarațiilor primarului din comuna unde au existat victime. Incidentul a avut loc în Mărăcineni, acolo unde recent a fost finalizată construcția unui gazoduct crucial pentru comunitate.

Citește și: Manelistul Nikolas Prym, reţinut pentru înşelăciune, după ce a dat ţeapă la o nuntă

Acest proiect de infrastructură strategică reprezintă o sursă esențială de alimentare cu gaze pentru aproximativ 4.000 de gospodării situate în Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni, acoperind totodată necesitățile de gaz ale tuturor instituțiilor publice din cele trei sate. Cu toate acestea, în ciuda beneficiilor aduse de noua rețea de gaze, localnicii au fost imediat expuși unui pericol major.

Grupuri de escroci au profitat de momentul inaugurării rețelei de gaze și au pătruns rapid în zonă, inițiind o nouă țeapă. Aceștia au abordat locuitorii, solicitând sume de bani sub pretextul că vor realiza conexiuni la noul gazoduct. Prin această metodă, indivizii au reușit să înșele și să obțină bani de la comunitatea locală, profitând de lipsa de informare și de confuzia creată în urma implementării proiectului de infrastructură.

„O locuitoare a comunei noastre a rămas deja fără suma de 1.000 de lei, pe care i-a perceput-o un așa-zis reprezentant al ‘firmei de gaze’. Bineînțeles că respectivul nu mai răspunde la telefon, iar doamna a rămas acum cu paguba.

Prin urmare, vă rugăm insistent să nu dați curs niciunei solicitări venite din partea necunoscuților care vă promit marea cu sarea”, a postat pe Facebook primarului din Mărăcineni, Constantin Dumitru.

Postarea menționează numele singurei firme autorizate să facă branșamente la rețeaua locală de gaze, pentru a diminua șansele ca oamenii să fie păcăliți de escroci.

Gazoductul de la Mărăcineni urmează să fie extins pentru a alimenta și alte gospodării de pe Valea Slănicului.

Citește și: Țeapă de Sărbătorile de iarnă. Ce a pățit o familie cu porcul cumpărat pentru Crăciun