O nouă teorie a conspiraţiei leagă numele lui Bill Gates de a unui joc numit Omikron

Cea mai recentă teorie a conspiraţiei a fost inspirată de jocul online "Omikron: The Nomad Souls", denumire asemănătoare cu a noii tulpini de Covid, lucru care ar arăta că pandemia a fost planificată de mult timp.

29 dec. 2021, 20:13
O nouă teorie a conspiraţiei leagă numele lui Bill Gates de a unui joc numit Omikron

Postarea care susţine teoria că jocul „Omikron: The Nomad Souls” ar demonstra planificarea pandemiei s-a viralizat în ultimele săptămâni, fiind postată şi distribuită de sute de mii de utilizatori.

Autoritățile române explică însă cum s-a ajuns la numele Omicron dat noii tulpini de coronavirus și de ce nu are nicio legătură nici cu jocul online și nici cu Bill Gates, a cărui companie, Microsoft, l-a lansat acum 22 ani.

„Creativitatea în dezinformare nu are limite!” au reacționat autoritățile române, care au publicat pe contul oficial de Facebook RO Vaccinare argumentele care demontează acest fake news. „Deși jocul există și a fost lansat de Microsoft, nici compania, și nici Gates nu au fost implicați în crearea lui. Și nu are nimic de-a face cu Covid-19”, dau asigurări autoritățile, care indică și un articol ce arată cum s-a propagat această informație falsă în mediul online, potrivit Digi24.

„Omikron: The Nomad Soul” este un joc de aventură cu împușcături și mișcări de luptă. Orașul fictiv „Omikron” este principalului oraș dintr-un număr total de cinci aflate pe planeta Phaenon, unde are loc jocul de aventură.

Varianta Omicron a Covid-19 a fost detectată de oamenii de știință din Africa de Sud. Deoarece varianta are un număr mare de mutații, OMS a clasificat-o pe 26 noiembrie ca fiind o variantă care determină îngrijorare. OMS numește variantele de îngrijorare în ordinea alfabetului grecesc. Până acum am avut ca variante de îngrijorare Alpha, Beta, Gamma și Delta. În aflabetul grecesc ar fi urmat titerele „Nju” și „Xi”, dar ele au fost sărite din motive de claritate: „Nju” sună similar cu cuvântul „nou” și „Xi” este un nume de familie comun în China.

„Fiecare se poate implica. Raportați informațiile false. Cele mai virale pot fi semnalate la agenția care se ocupă de fact-checking în România: https://verificat.afp.com/contact sau prin e-mail: [email protected]”, îndeamnă RO Vaccinare. În final, autoritățile reamintesc că „știința se bazează pe date și nu pe presupuneri nefondate”.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a fost încă de la începutul pandemiei de COVID-19 una dintre persoanele cele mai vizate de teoriile conspiraționiste.

Citeşte şi: Octavian Berceanu, avertisment privind deşeurile medicale care ajung pe câmp: „Sunt extrem de toxice”