O nouă tragedie în România: patru persoane au murit după ce au căzut într-o fosă septică UPDATE

Patru persoane - 3 bărbaţi şi o femeie - au căzut miercuri seară într-o fosă septică din localitatea mureşeană Sărăţeni, echipajele ajunse la faţa locului reuşind să scoată victimele. Din păcate, niciunuk nu a supravieţuit.

21 iul. 2022, 14:41
O nouă tragedie în România: patru persoane au murit după ce au căzut într-o fosă septică UPDATE

UPDATE: Bărbatul de 62 de ani care a fost transportat aseară la UPU Târgu Mureș cu un elicopter SMURD nu a supraviețuit. Și acesta fusese extras de către pompieri și voluntari din fosa septică.

Vă reamintim că trei persoane – printre care și primarul comunei Sărățeni, Bíró Csaba (59 ani), și fiica sa, Mónika (32 ani) și un al treilea localnic de 48 de ani – și-au pierdut viața aseară după ce echipajele medicale au încercat să îi resusciteze în jur de o oră.

UPDATE. Trei persoane au murit în fosa septică, printe victime find primarul şi fiica acestuia. Cu tristețe am aflat de pierderea tragică, în această seară a colegului primar din localitatea Sărățeni, Bíró Csaba, și a fiicei sale. Dumnezeu să îi odihnească în pace și condoleanțe familiei îndurerate de aceste pierderi incredibile! a anunțat primarul din Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Szabolcs.

UPDATE. Valeria Georgiană, purtător de cuvânt ISU Mureș: ”Intervenția a fost dificilă, fiind spațiul foarte îngust în fosa septică, însă victimele au fost extrase în scurt timp”.

Salvatorii au început imediat manevrele de resuscitare. Doar bărbatul de 62 de ani și-a revenit și a fost transportat cu elicopterul la spital. Pentru femeie și doi bărbați, echipele de pe ambulanțe nu au mai putut face nimic.

Posteucă Bogdan, medic UPU Smurd Târgu Mureș: ”Au fost scoase în stop cardio respirator. Una transefrată cu elicopterul, celelate au fost declarate moarte la 50 de minute de resuscitare”.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere și vătămare corporală din culpă. Primarul a fost ales ca edil al localității Sărățeni în anul 2016 și acum se afla la cel de-al doilea mandat. Fiica lui de 32 de ani era căsătorită de doi ani și a lăsat în urmă un băiețel de nici un an.

Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș, Punctul de Lucru Sovata, SVSU Sovata, Stația de Pompieri Miercurea Nirajului au intervenit pentru extragerea a 4 victime căzute într-o fosă septică din localitatea Sărățeni.

Trei dintre cele patru persoane care au căzut miercuri seara într-o fosă septică în localitatea mureşeană Sărăţeni au decedat.

Este vorba despre o femeie de 32 de ani şi doi bărbaţi în vârstă de 48, respectiv 59 de ani. ”După aplicarea timp de o oră a manevrelor de resuscitare, celor trei victime li s-a atribuit cod negru”, a anunţat ISU Mureş.

Celulă de criză din cauza caniculei în România. Raed Arafat anunţă ce activităţi vor fi interzise în următoarele zile din cauza temperaturilor ridicate DOCUMENT
Cea de-a patra victimă – un bărbat în vârstă de 62 de ani – a fost transportată la UPU Târgu Mureş de către elicopterul SMURD prezent la faţa locului.

Patru persoane – 3 bărbaţi şi o femeie – au căzut miercuri seară într-o fosă septică din localitatea mureşeană Sărăţeni, echipajele ajunse la faţa locului reuşind să scoată victimele.

Accident cumplit în Mehedinți! O femeie a murit, iar alte trei persoane, printre care doi copii, au fost rănite
Acestora li s-a aplicat manevrele specifice de resuscitare. ”Detaşamentul de Pompieri Târgu Mureş, Punctul de Lucru Sovata, SVSU Sovata, Staţia de Pompieri Miercurea Nirajului intervin pentru extragerea a 4 victime căzute într-o fosă septică din localitatea Sărăţeni. (…) Victimele au fost extrase în scurt timp de către echipajele prezente la faţa locului. Este vorba despre trei victime de sex masculin şi o victimă de sex feminin”, informa ISU Mureş.

Potrivit sursei citate, s-au dislocat următoarele forţe: 3 ambulanţe, 2 B2, 1 C1, elicopterul SMURD, un echipaj SAJ, un buldoexcavator, un container MULTIRISC şi un echipaj alpinist.