O nouă tragedie loveşte sistemul sanitar! Un medic UPU s-a sinucis în Capitală

Un medic UPU, în vârstă de 32 de ani, s-a sinucis injectându-şi anestezic. El lucra la Spitalul Universitar din Bucureşti.

28 oct. 2021, 22:19
O nouă tragedie loveşte sistemul sanitar! Un medic UPU s-a sinucis în Capitală

Medicul și-ar fi luat viața cu o substanță injectabilă, în propria lui locuinţă. E vorba de un anestezic care se găsește doar în spitale sau în farmaciile cu circuit închis.

Potrivit Antena 3, medicul era cunoscut ca fiind sub tratament antidepresiv. De ceva vreme şi-a întrerupt medicaţia.

Recent fusese ziua lui şi nu a primit mesaje de felicitare. Probabil din acel moment stările sale depresive au devenit tot mai accentuate şi a decis să-şi încheie socotelile cu viaţa.

Vestea a venit ca un şoc pentru colegii săi din spital, care abia reuşesc să facă faţă numărului uriaş de pacienţi cu Covid.

„Dumnezeu să te odihnească în pace. Ne-ai lăsat muți astăzi. Ne-ai lăsat un gol în suflet. Ai fost un om și un doctor minunat, nu refuzai niciodată pe nimeni, care care apela la tine. Nu te vom uita niciodată. După o gardă grea, așa veste ne-a terminat și mai rău pe toți!”, a scris o colegă pe facebook.

„Îmi pare rău. Era frumos, tânăr, deștept, bun. Dar l-a durut atât de rău sufletul… Și nimeni nu a văzut. Aripi de înger îți vom face cu toții, pentru ca te-am iubit și nu ți-am spus”, a comentat o altă colegă de-a medicului.

„Nu avem timp și uite așa mai pleacă câte unul..”

„Așa cum ne facem timp să ne vorbim de rău unul pe altul, așa putem să fim mai înțelegători, mai umani unii cu alții…”

„Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!, au mai scris cei care l-au cunoscut. ”

Anunţul trist vine într-un moment foarte greu pentru sistemul sanitar românesc, care se prăbuşeşte pe zi ce trece din cauza pandemiei de coronavirus. Cadrele medicale se descurcă cu greu cu pacienţii veniţi în stare gravă la spital cu Covid. În acelaşi timp, locurile la Terapie Intensivă, care pentru mulţi reprezintă singura şansă la viaţă, nu mai sunt disponibile la spitalele din ţară. În fiecare zi, România depăşeşte zeci de mii de infectări cu Covid şi sute de morţi.

Un medic de 33 de ani, profesor de la Facultatea de Medicină din Cluj, a murit după ce s-a aruncat de la etajul unui hotel

Un caz la fel de trist s-a petrecut în urmă cu câteva zile, la Cluj. Un profesor de la Facultatea de Medicină din Cluj a murit după ce s-a aruncat de la etajul unui hotel. Avea doar 33 de ani.

Cadrul didactic era şi medic specialist în genetică medicală şi lucra un spital cunoscut din Cluj-Napoca, potrivit Cluj24.ro.

Medicul era cazat de marţi, 19 octombrie, la etajul cinci al hotelului, iar miercuri, el s-ar fi aruncat de pe balcon.

”Lucra la laborator, aveam ceva mai mult de lucru în această perioadă, dar își făcea treaba. Regretăm această pierdere, este o mare tristețe între noi, cei care l-am cunoscut și am lucrat cu el”, a spus un coleg al acestuia.

Medicii, apel disperat: „Dacă aveţi încă părinţi, vă rog, vaccinaţi-i. E nevoie ca toţi să înţelegeţi mesajul”


loading...