O nouă tragedie loveşte teatrul românesc. Un îndrăgit actor a fost găsit mort în cadă

Publicat: Luni, 16 Iulie 2018 14:18 // Actualizat: Luni, 16 Iulie 2018 14:21 // Sursa: romaniatv.net

Dumitru Drăgan a fost găsit in cadă, mort, iar din primele informaţii cauza decesului ar fi infarct miocardic, sau un accident vascular cerebral. Acesta aspect se va stabili cu exactitate după necropsie.

Actorul Dumitru Drăgan s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani, acesta fiind descoperit, luni dimineață, de pompierii alertaţi de vecinii săi de apartament.

Pompierii au fost solicitaţi luni dimineaţă să intervină în locuinţa lui Dumitru Drăgan, după ce actorul nu a mai răspuns la telefon. Acesta fusese văzut ultima dată în urmă cu trei zile, potrivit sursata.ro.

Vecinii s-au alarmat, aşa că au sunat la 112. Dumitru Drăgan a fost găsit in cadă, mort, iar din primele informaţii cauza decesului ar fi infarct miocardic, sau un accident vascular cerebral. Acesta aspect se va stabili cu exactitate după necropsie.

Dumitru Drăgan avea 79 de ani şi locuia singur într-un apartament din Piteşti. Acesta era tatăl a trei copii.

Dumitru Drăgan a jucat cel puţin 150 de roluri în piese de teatru şi film. A jucat în carieră la teatrele din Baia Mare, Piatra Neamţ, Braşov, Conatanţa şi la „Ion Barbu Delavrancea" din Bucureşti. A avut roluri în filmele "Vlad Ţepeş", "Întoarcerea Vlaşinilor"sau "Pentru patrie".

Actorul a absolvit institutul de profil din Capitală, fiind coleg acolo, printre alţii, cu Sebastian Papaiani, Stela Popescu şi Rodica Popescu-Bitănescu.

A jucat în carieră la teatrele din Baia Mare, Piatra Neamţ, Braşov, Conatanţa, la „Ion Barbu Delavrancea" din Bucureşti.

Cea mai mare parte a carierei şi-a dedicat-o teatrului „Alexandru Davila" din Piteşti, pe scena căruia a slujit aproape trei decenii, scrie ziarulargesul.ro.

A jucat peste 150 de roluri de teatru, a fost protagonistul unor recitaluri de poezie rămase celebre („Trecut-au anii, Piteşti, 1989), dar şi al unor filme de legendă ale cinematografiei româneşti: „Vlad Ţepeş", „Pentru patrie", „Întoarcerea Vlaşinilor" şi altele.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit actor mort Dumitru Dragan
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 aug 23:06
Răspunde | Votează email 0 email
Nicolae Eminescu Spataru
O fi fost apa prea fierbinte, n-o fi pus destule saruri de baie
21 iul 02:57
Răspunde | Votează email 0 email
cojocariu
Teatrul ”Ion Barbu Delavrancea”? Nu-l chema Barbu Ștefănescu Delavrancea? Aveți o mulțime de greșeli în text!
1
EUR
4.7260
RON
19 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H