O nouă zi de căutări după accidentul cu barca din Mureș. Cei patru dispăruţi nu au fost găsiţi

Pompierii şi scafandrii nu au reuşit să găsească trupurile celor doi copii şi doi adulţi dispăruţi, duminică seară, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat în Mureș. Echipajele s-au retras la bază, iar căutările vor fi reluate miercuri dimineaţă.

02 mai 2023, 22:38
O nouă zi de căutări după accidentul cu barca din Mureș. Cei patru dispăruţi nu au fost găsiţi

O nouă zi de căutări în zadar pentru victimele date dispărute după accidentul cu barca din Mureș. ”În acest moment cele 4 persoane dispărute, doi copii şi doi adulţi, nu au fost găsite. În această seară, începând cu ora 19:00, echipajele de scafandri s-au retras la bază. 2 echipe de căutare-salvare din cadrul ISU Timiş şi ISU Arad vor continua misiunea la suprafaţă pe tot parcursul nopţii”, a transmis ISU Timiş.

Citește și: Pompierii din Ungaria au fost chemați în ajutor pentru a găsi persoanele dispărute în râul Mureș. Două familii destrămate după ce o barcă în care se aflau 12 oameni s-a scufundat

Căutările vor fi reluate miercuri dimineaţă, cu forţe şi mijloace din fiecare subunitate de intervenţie, începând cu ora 08:00.

În cursul zilei de marţi, aproximativ 30 de pompieri şi mai multe echipaje de scafandri au intervenit pentru căutarea celor patru persoane dispărute, doi copii şi doi adulţi, în apele râului Mureş, după ce duminică seară barca în care se aflau s-a răsturnat. În sprijinul acestora a intervenit şi un elicopter. De asemenea, a fost solicitat sprijin şi au început căutările şi pe teritoriul Ungariei.

Citește și: Alina, tânăra mamă supraviețuitoare a tragediei din râul Mureș, și-a pierdut copilul și soțul pentru totdeauna: „De ce mi i-ai luat, Doamne, cu ce ți-am greșit?! Nu voi putea trăi niciodată fără ei”

Barca în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat, duminică seară, în râul Mureş, în zona localităţii Periam Port din judeţul Timiş. Şapte persoane au reuşit să se salveze, iar un copil de 3 ani a fost declarat decedat. Alte patru persoane, doi copii şi doi adulţi, sunt căutate încă de pompieri şi scafandri.

Conducătorul bărcii a fost reţinut pentru 24 de ore, însă a fost eliberat, el fiind cercetat în libertate pentru ucidere din culpă. Barca lui nu era înmatriculată şi el nu deţinea certificat de conducere a ambarcaţiunii. De asemenea, bărbatul consumase alcool.