Pompierii din Ungaria au fost chemați în ajutor pentru a găsi persoanele dispărute în râul Mureș. Două familii destrămate după ce o barcă în care se aflau 12 oameni s-a scufundat

Căturile pentru persoanele dispărute în apele Mureșului continuă, iar în ajutorul echipajelor române de salvare vin și pompierii din Ungaria. O barcă gonflabilă cu 12 persoane s-a răsturnat, iar doi copii și doi adulți sunt în continuare de negăsit.

02 mai 2023, 16:05
Pompierii din Ungaria au fost chemați în ajutor pentru a găsi persoanele dispărute în râul Mureș. Două familii destrămate după ce o barcă în care se aflau 12 oameni s-a scufundat

Scafandrii folosesc la căutări și un manechin care are în jur de 30 de kilograme. Seamănă cu corpul uman și dacă e umplut cu apă cântărește mai mult și îi ajută pe pompieri să realizeze cum reacționează corpul uman în fața curenților. Ar mai putea dura câteva zile până când vor fi găsite persoanele dispărute, în funcție de temperatură.

Barca răsturnată duminică seara, în care se aflau 12 persoane, nu era înmatriculată și era condusă de un tânăr de 33 de ani fără permis și aflat sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit poliţiştilor, în momentul tragediei acesta avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost reținut pentru pentru 24 de ore, iar apoi eliberat. E cercetat pentru ucidere din culpă.

Prietenii barcagiului au spus că bărbatul s-a întors acasă și era distrus de ceea ce s-a întâmplat. Acum poate să doarmă doar cu ajutorul medicamentelor. În barcă se aflau și cei doi copii ai lui și fratele. I-a salvat pe copii, iar fratele lui a reușit să se salveze singur.

Citește și Continuă căutările persoanelor dispărute în urma tragediei din apele râului Mureș. Un tată și cei doi copii sunt în continuare sunt de negăsit

În schimb, pentru două femei supraviețuitoare viața nu va mai fi niciodată la fel. Una dintre ele și-a pierdut doi copii și soțul, iar cealaltă și-a pierdut un copil, iar soțul ei e dispărut.

Alina  tânăra mamă supraviețuitoare a tragediei din râul Mureș, și-a pierdut copilul și soțul pentru totdeauna: „De ce mi i-ai luat, Doamne, cu ce ți-am greșit?! Nu voi putea trăi niciodată fără ei”

Alina, o tânără mamă salvată din apele râului Mureș după ce barca s-a scufundat, trăiește cea mai neagră perioadă din viața ei. Și-a pierdut familia pentru totdeauna, soțul și fiul ei au murit, însă inima ei continuă să bată.

Tânăra supraviețuitoare și-a strigat recent durerea pentru Glasul Aradului. Alina a spus că a încercat să-și salveze copilul, dar Mureșul a învins. Apoi l-a căutat pe Eduard, soțul ei, însă e de negăsit.

„De ce mi i-ai luat, Doamne, pe amândoi, cu ce ți-am greșit să îmi faci așa ceva…nu voi putea trăi niciodată fără ei doi….ai mai lăsat și un copil fără tată, de ce mă în halul ăsta la încercare… trebuia să fie cel mai frumos an și l-ai transformat într-un coșmar din care nu ne putem trezi… vă voi iubi mereu”, a scris tânăra mama pe pagina de Facebook.