Noi cercetări la Caracal. Vecinii lui Gheorghe Dincă, audiaţi la Poliţie. Surse: Oasele din pădure aparţin unei fete de 15 şi 17 ani

Cinci vecini de-ai lui Gheorghe Dincă au fost chemaţi la audieri la Poliţia Caracal. Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, aceştia urmează să dea declaraţii cu privire la faptul că telefoanele lor au fost folosite pentru a fi sunate rudele Alexandrei şi Luizei, cele două fete dispărute în Caracal. Vineri, criminaliştii s-au întors la locuinţa lui Gheorghe Dincă după ce joi au fost sistate cercetările pentru expertiza informatică a telefoanelor şi a laptopului suspectului. Între timp, potrivit unor surse citate de România TV, primele date din anchetă arată că oasele găsite în pădure ar aparţine unei fete cu vârsta cuprinsă între 15 şi 17 ani. Asta deşi criminalul a susţinut că aceste oase ar fi ale Luizei Melencu, care are 18 ani. În presă s-a speculat că ar fi părţi din corpul Alexandrei, dar Alexandru Cumpănaşu, unchiul fetei, a susţinut la România TV că nu exista niciun document la DIICOT care să ateste acest lucru. 

09 aug. 2019, 05:55
Noi cercetări la Caracal. Vecinii lui Gheorghe Dincă, audiaţi la Poliţie. Surse: Oasele din pădure aparţin unei fete de 15 şi 17 ani

Anchetatorii au încheiat ridicarea tuturor probelor de la suprafaţă din curtea lui Gheorghe Dincă şi acum încep să sape gropile şi să intre în catacombele din casa suspectului.

Părinţii Alexandrei şi criminalul Gheorghe Dincă au fost joi în aceeaşi clădire, pentru câteva ore, când au fost audiaţi la Poliţia din Caracal. Mama şi tatăl Alexandrei au fost întrebaţi de procurori dacă vor să se constituie parte civilă în proces, ei au refuzat categoric acest lucru. Unchiul fetei a dat detalii despre audieri. 

„Azi au avut loc audierile tatălui şi mamei Alexandrei la Caracal. Audierea a avut ca obiect mai multe aspecte: să comunice anchetatorilor parola şi modalitatea de deschidere a telefonului Alexandrei. Au vrut să afle şi de ce părinţii au portat numărul de telefon şi dacă se constituie sau nu parte în procesul civil, dacă solicită despăgubiri”, a anunţat Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu.

Părinţii Alexandrei, sunaţi de cel puţin 10 ori de pe numere necunoscute după dispariţia fetei. Ultimul apel, după arestarea lui Dincă

„Cu privire la parola telefonului, (…) nu ştiau parola, căci era telefonul une adolescente de 15 ani, e vorba despre  intimitatea ei. (…) Portarea acelui număr, translatarea acelui număr a fost realizată ac. portare la iniţiativa colegilor Alexandrei din şcoală şi a mea. Am fost săptămâna trecută la Caracal şi în disperare de cauză, datorită faptului că anchetatorii nu erau în stare să fac ăexpertiză informatică a telefonului, să localizeze, să-i vadă traseul, nişte copii de liceu au fost mai deştepţi decât anchetatorii sau mai preocupaţi, colegii ei, şi împreună cu familia am decis să portăm numărul să vedem traseul pe google drive să vedem unde s-a dus”, a mai spus Cumpănaşu. 

„În ceea ce priveşte despăgubirile sau constituirea ca parte civilă în acest caz, familia Alexandrei a transmis un mesaj clar: viata acestui copil nu are valoare şi familia nu asta aşteaptă de la stat. Nicio sumă, niciun ban nu echivalează cu nimic. Aici lucrurile au fost foarte clare: Familia Alexandrei nu se va constitui parte civilă în acest dosar”, a completat unchiul Alexandrei. 

În schimb, Gheorghe Dincă a fost dus la Poliţie pentru expertiza informatică a telefoanelor sale. Inculpatul a părăsit sediul politiei Caracal dupa mai bine de 10 ore de audieri, escortat de oamenii legii. 

La Poliţie a ajuns joi şi vecinul lui Gheorghe Dincă. Anchetatorii au vrut să ştie cum a fost posibil ca de pe telefonul lui să fie sunat bunicul Luizei, prima fată dată dispărută în Caracal. Bărbatul le-a spus jurnaliştilor, după audieri, că nu-şi explică cum a ajuns Gheorghe Dincă să sune rudele Luizei de pe telefonul lui, că poate s-a întâmplat acest lucru în timp ce se afla la el în curte. Bărbatul a mai spus că obişnuia să-l ajute pe Dincă la diverse treburi în curte, dar le-a mărturisit ziariştilor că nu a intrat niciodată în casa suspectului.

Bărbatul a mai spus că a fost sunat de trei ori de către Gheorghe Dincă, care avea chef de şpriţ, în seara zilei în care o răpise pe Alexandra.