Părinţii Alexandrei Măceşanu, audiaţi de procurorii DIICOT Bucureşti. Ce au vrut să afle anchetatorii

Părinţii Alexandrei Măceşanu au fost chemaţi la audieri la sediul Poliţiei Caracal. Audiere a fost făcută de procurorii DIICOT Bucureşti, anunţă România TV. Mama şi tatăl eroinei care a reuşit să sune la 112 din casa criminalului au fost întrebaţi de procurori dacă vor să se constituie parte civilă în proces, dar au refuzat categoric. Ei spun că viaţa Alexandrei nu are preţ. De asemenea, anchetatorii le-au cerut parola de acces în telefonul Alexandrei şi au vrut să afle de ce au portat numărul folosit de fată în altă reţea.

08 aug. 2019, 07:02
Părinţii Alexandrei Măceşanu, audiaţi de procurorii DIICOT Bucureşti. Ce au vrut să afle anchetatorii

Părinţii Alexandrei şi criminalul fiicei lor au fost in aceeaşi clădire, dar fără să dea ochii unii cu alţii. Unchiul Alexandrei a dat detalii despre audieri.

„Azi au avut loc audierile tatălui şi mamei Alexandrei la Caracal. Audierea a avut ca obiect mai multe aspecte: să comunice anchetatorilor parola şi modalitatea de deschidere a telefonului Alexandrei. Au vrut să afle şi de ce părinţii au portat numărul de telefon şi dacă se constituie sau nu parte în procesul civil, dacă solicită despăgubiri”, a anunţat Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu.

„Cu privire la parola telefonului, (…) nu ştiau parola, căci era telefonul une adolescente de 15 ani, e vorba despre  intimitatea ei. (…) Portarea acelui număr, translatarea acelui număr a fost realizată ac. portare la iniţiativa colegilor Alexandrei din şcoală şi a mea. Am fost săptămâna trecută la Caracal şi în disperare de cauză, datorită faptului că anchetatorii nu erau în stare să fac ăexpertiză informatică a telefonului, să localizeze, să-i vadă traseul, nişte copii de liceu au fost mai deştepţi decât anchetatorii sau mai preocupaţi, colegii ei, şi împreună cu familia am decis să portăm numărul să vedem traseul pe google drive să vedem unde s-a dus”, a mai spus Cumpănaşu. 

„În ceea ce priveşte despăgubirile sau constituirea ca parte civilă în acest caz, familia Alexandrei a transmis un mesaj clar: viata acestui copil nu are valoare şi familia nu asta aşteaptă de la stat. Nicio sumă, niciun ban nu echivalează cu nimic. Aici lucrurile au fost foarte clare: Familia Alexandrei nu se va constitui parte civilă în acest dosar”, a completat unchiul Alexandrei. 

Ştirea iniţială:

„Aceste audieri sunt unele de rutină. DIICOT București trebuie să facă și o audiere separată față de ce a făcut IPJ Olt, în ceea ce privește felul în care familia vede evenimentele. Părinții Alexandrei au fost chemați la audieri și pentru a se stabili dacă se constituie parte civilă. Părinții au cerut, dar anchetatorii au limbrici, văd că nu se pot abține, să nu fie făcută publică informația, deci nu înțeleg de ce a transpirat informația”, a declarat Alexandru Cumpănaşu, într-o intervenţie telefonică la România TV.