O nouă zi decisivă pentru Coaliţia PSD-ALDE. Dăncilă şi Tăriceanu se întâlnesc la Vila Lac. Lider PSD: "Putem intra şi în Opoziţie"

Publicat: Miercuri, 21 August 2019 10:23 // Actualizat: Miercuri, 21 August 2019 11:05 // Sursa: romaniatv.net

Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu discută miercuri despre soarta coaliției după ulitmatumul dat de ALDE pentru rămânerea la guvernare.

Viorica Dăncilă este aşteptată de Călin Popescu Tăriceanu la ora 18:00 la Vila Lac, după ce luni premierul nu a venit la întâlnirea programată.

Liderii ALDE au fost deranjaţi de faptul că premierul Dăncilă nici măcar nu şi-a motivat absenţa, iar ei au aşteptat-o câteva ore la Vila Lac.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, are nemulţumiri legate, atât de restructurarea guvernului, cât şi de faptul că nu a fost consultat cu privire la propunerile de comisar european, care au fost discutate ieri de Dăncilă cu Ursula van der Leyen.

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu a delcarat că, în cazul în care ALDE iese de la guvernare, partidul ar trebui să intre în opoziție. Social-democratul consideră că PSD nu trebuie „să meargă pe varianta Guvernului minoritar". "În cazul ruperii unei alianțe majoritare, nu e numaidecât de preferat un Guvern minoritar, ci dimpotrivă, aceia care rup alianța, împreună cu alte forțe politice capabile, să preia Executivul respectiv și evident, vom vedea cum va funcționa (...). Dacă vrem să arătăm a cui este responsabilitatea ruperii acestei alianțe, a cui este responsabilitatea neimplementării până la capăt a programului, nu trebuie să mergem pe varianta Guvernului minoritar”, a declarat Dumitru Buzatu, miercuri, la RFI. 

Social-democratul a adăugat că „absolut” PSD ar trebuie să intre în opoziție, în cazul în care ALDE iese de la guvernare. "Este părerea mea personală, dar din discuțiile pe care le-am avut cu diverși colegi, această părere personală este generalizată”, a explicat Buzatu. Cu toate acestea, liderul PSD Vaslui consideră că ALDE nu va ieși de la guvernare.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ALDE Călin Popescu Tăriceanu PSD Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 aug 19:28
Răspunde | Votează email 0 email
amar
Doamna Dăncilă nu vă încredeţi în sine căci perdeţi . Ascultaţi şi faceţi cum spune Domnul Tăriceanu . După cum văd eu lucrurile perg în jos nu în sus să avem siguranţă la alegeri . Vă jucaţi cu soarta unei ţări .Daţivă demisiea ,sau o remaniere mai largă sau chiar o restructurare a guvernului”.
ascultaţi cum spune Domnul Tăriceanu şi Vosganian Simt că nu e nici'o siguranţă în tot ce faceţi , sau poate'că deja ne-aţi vândut .Doamna Dăncilă s- ajuns în punct critic ,nu aveţi sorţ de izbândă în alegeri oamenii se retrag de la o preşedintă femee Vor siguranţă cu un om f. Puternic să învingem aceste atrocităţi care ne fac viaţa grea . Nu aţi anunţat niciun scor câţi votanţi sunt nu faceţi nimic concret , nu ştim ce să facem , ne trimiteţi într-o situaţie fără eşire. Dear fi un nou program de guvernare şi un executiv restructorat . Trebuea un alt om la preşedenţie , cum de vă auto-afirmat , nu aveţi un fler cine vă îndeamnă la această greşeală . Nu aveţi capacitatea de a gestiona lucrurile .
1
EUR
4.8722
RON
24 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H