O nouă zi decisivă pentru Coaliţia PSD-ALDE. Dăncilă şi Tăriceanu se întâlnesc la Vila Lac. Lider PSD: „Putem intra şi în Opoziţie”

Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu discută miercuri despre soarta coaliției după ulitmatumul dat de ALDE pentru rămânerea la guvernare.

RomaniaTV.net
21 aug. 2019, 07:23
O nouă zi decisivă pentru Coaliţia PSD-ALDE. Dăncilă şi Tăriceanu se întâlnesc la Vila Lac. Lider PSD: „Putem intra şi în Opoziţie”

Viorica Dăncilă este aşteptată de Călin Popescu Tăriceanu la ora 18:00 la Vila Lac, după ce luni premierul nu a venit la întâlnirea programată.

Liderii ALDE au fost deranjaţi de faptul că premierul Dăncilă nici măcar nu şi-a motivat absenţa, iar ei au aşteptat-o câteva ore la Vila Lac.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, are nemulţumiri legate, atât de restructurarea guvernului, cât şi de faptul că nu a fost consultat cu privire la propunerile de comisar european, care au fost discutate ieri de Dăncilă cu Ursula van der Leyen.

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu a delcarat că, în cazul în care ALDE iese de la guvernare, partidul ar trebui să intre în opoziție. Social-democratul consideră că PSD nu trebuie „să meargă pe varianta Guvernului minoritar”. „În cazul ruperii unei alianțe majoritare, nu e numaidecât de preferat un Guvern minoritar, ci dimpotrivă, aceia care rup alianța, împreună cu alte forțe politice capabile, să preia Executivul respectiv și evident, vom vedea cum va funcționa (…). Dacă vrem să arătăm a cui este responsabilitatea ruperii acestei alianțe, a cui este responsabilitatea neimplementării până la capăt a programului, nu trebuie să mergem pe varianta Guvernului minoritar”, a declarat Dumitru Buzatu, miercuri, la RFI. 

Social-democratul a adăugat că „absolut” PSD ar trebuie să intre în opoziție, în cazul în care ALDE iese de la guvernare. „Este părerea mea personală, dar din discuțiile pe care le-am avut cu diverși colegi, această părere personală este generalizată”, a explicat Buzatu. Cu toate acestea, liderul PSD Vaslui consideră că ALDE nu va ieși de la guvernare.