O păpuşă reprezentându-l pe Traian Băsescu, incendiată de mai mulţi protestatari la Timişoara VIDEO

Mai mulţi protestatari aflaţi, miercuri seară, în Piaţa Victoriei din Timişoara au spânzurat, iar apoi au dat foc unei păpuşi reprezentându-l pe preşedintele Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 20:08
O păpuşă reprezentându-l pe Traian Băsescu, incendiată de mai mulţi protestatari la Timişoara VIDEO

Mai mulţi protestatari au adus în Piaţa Victoriei din Timişoara o păpuşă pe care scria „Judecat şi spânzurat cu tot PDL-ul” şi „Să trăieşti bine după gratii„, despre care spuneau că îl reprezintă pe preşedintele Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

După câteva minute, timp în care agitau păpuşa care era spânzurată de un băţ, mai mulţi protestatari i-au dat foc, iar unii cântau imnul naţional, în timp ce alţii strigau „Jos Băsescu„.

Protestatarii au venit la miting cu steaguri tricolore şi pancarte pe care scrie „România, salvează-te„, „Jos Guvernul mafiot„, „Jos Băsescu” şi scandează „Jos Boc„, „Demisia” şi „Jos Băsescu„.

La miting a avut loc şi un incident, un bătrân a fost lovit de unul dintre liderii revoluţionarilor care protesta în Piaţa Victoriei din Timişoara, victima fiind scoasă din mulţime de către jandarmi.

Incidentul a avut loc după ce unul dintre liderii revoluţionarilor din Timişoara, Lorin Fortuna, a dat foc, în timpul protestului din Piaţa Victoriei, unor poze reprezentându-i pe Victor Ponta, Ion Iliescu şi Traian Băsescu.

La un moment dat, un bătrân aflat în mulţime s-a apropiat de Fortuna şi a încercat să stingă flăcările, fiind lovit de revoluţionar.

Jandarmii au intervenit imediat şi l-au scos pe bătrân din mulţimea care începuse să vocifereze.

Acţiuni de protest au avut loc, în ultimele zile, atât în Piaţa Universităţii din Capitală, cât şi în mai multe oraşe din ţară, între care Cluj-Napoca, Braşov, Vaslui, Iaşi, Deva, Galaţi, Timişoara, Târgu Mureş, Arad, Alba Iulia, Sibiu, Ploieşti, Slobozia, Piteşti, Giurgiu, Slatina, Craiova, Oradea, Constanţa, Suceava, Focşani.

Protestele au fost declanşate săptămâna trecută, după demisia lui Raed Arafat, în semn de susţinere a fondatorului SMURD. Acţiunile de protest au continuat şi marţi, în ciuda deciziei lui Raed Arafat de a reveni în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii.