O parte din device-urile Apple s-au blocat temporar în timpul procesului de trecere la iOS 10

Mult lăudatul update de iOS a debutat marţi seara cu probleme tehnice pentru o parte a celor care s-au grăbit să-l instaleze.

RomaniaTV.net
14 sept. 2016, 06:40
O parte din device-urile Apple s-au blocat temporar în timpul procesului de trecere la iOS 10

Un mic procent al celor care au vrut să-şi actualizeze iPhone-urile şi iPad-urile marţi seara, imediat după ce update-ul a devenit disponibil, s-a trezit că dispozitivul refuză să pornească fără a fi conectat la un Mac sau PC cu iTunes, scrie news.ro.

Aparent, pentru un număr restrâns de utilizatori, update-ul nu s-a putut realiza în condiţii normale, ci a fost nevoie de conectarea la iTunes. Iar asta a fost o mare problemă pentru cei care s-au decis să instaleze noua versiune într-un moment în care nu se aflau lângă un Mac sau PC. Aceştia au rămas cu telefonul blocat temporar.

Pentru rezolvarea problemei, dispozitivul trebuie conectat la iTunes, restartat în modul Recovery prin apăsarea simultană a butoanelor Home şi Power, iar apoi se selectează opţiunea Update din ecranul de Recovery.

Conform celor de la Apple problema a apărut unui număr restrâns de utilizatori şi doar în prima oră din momentul în care update-ul a devenit disponibil. Chiar şi aşa, cei aflaţi în această situaţie au postat avertismente pe reţelele sociale, în timp ce o altă parte a utilizatorilor a decis să amâne momentul actualizării.

Nu este prima oară când utilizatorii de dispozitive Apple se lovesc de această problemă. Exact aceeaşi eroare a apărut şi cu ocazia actualizării la iOS 9.3.2. Atunci Apple decis să retragă actualizarea până la rezolvarea problemei. Însă impactul mediatic este mult mai mare de această dată, când a fost afectat un update major.