O pasăre Kiwi, sămânţă de scandal între Noua Zeelandă şi SUA. De la ce a pornit totul

Modul în care este tratată o pasăre Kiwi, în SUA, a generat un val uriaş de nemulţumire în Noua Zeelandă. A fost lansată o petiţie online pentru salvarea păsării, considerată simbol naţional în Noua Zeelandă.

23 mai 2023, 17:25
O pasăre Kiwi, sămânţă de scandal între Noua Zeelandă şi SUA. De la ce a pornit totul

Modul în care a fost tratată o pasăre Kiwi la o grădină zoologică din Statele Unite a stârnit o puternică reacţie de indignare în Noua Zeelandă. Grădina zoologică din Miami taxează vizitatorii cu circa 20 de dolari pentru o întâlnire de aproape cu pasărea nocturnă, numită Paora.

Pentru că a fost expusă la lumini puternice şi maltratată, în opinia lor, cei din Noua Zeelandă au lansat o petiţie oline pentru salvarea păsării.

Citeşte şi De ce e bine să-ți pui frunze de dafin sub pernă atunci când dormi. Virtuți miraculoase mai puțin cunoscute ale acestei plante

„Vom discuta situaţia cu Asociaţia Americană a Grădinilor Zoologice şi a Acvariilor pentru a aborda unele dintre preocupările ridicate cu privire la găzduirea şi tratamentul păsării”, a transmis Departamentul pentru Conservare din Noua Zeelandă.

„A fost îmblânzită şi este supusă unor lumini fluorescente puternice timp de patru zile pe săptămână, fiind atinsă de zeci de persoane străine, mângâiată pe mustăţile sensibile, râzându-se de ea şi fiind expusă ca o jucărie”, se arată în petiţia lansată de neozeelandezi.

Citeşte şi Studiu: A fost descoperit ceaiul care arde grăsimile și te ajută să slăbești în timp ce dormi

Neozelandezii consideră că Paora a ajuns jucăria americanilor, iar ei nu pot accepta acest lucru.

„Kiwi sunt preţioasele noastre Taonga, nu jucăriile Americii”, subliniază petiţia.

Pasărea Kiwi este o pasăre incapabilă să zboare, cu picioare puternice şi fără coadă. Pasărea este considerată simbolul neoficial al Noii Zeelande.