Studiu: A fost descoperit ceaiul care arde grăsimile și te ajută să slăbești în timp ce dormi

Cercetătorii au aflat care este ceaiul care te ajută să slăbești chiar și atunci când dormi. Acesta crește nivelul de căldură din corp și ajută la arderea grăsimilor.

23 mai 2023, 11:30
Studiu: A fost descoperit ceaiul care arde grăsimile și te ajută să slăbești în timp ce dormi
Ceaiul care ajută la arderea grăsimilor

Ceaiul este un suplinitor natural care ajută la arderea grăsimilor. Deoarece conține teină și cofeină, este ideal pentru reglarea metabolismului.

Un studiu realizat de Universitatea din Tsukuba din Japonia a dezvăluit un detaliu surprinzător – poate ajuta la slăbit în timpul somnului. Studiul arată că atunci când consumăm regulat un anumit tip de ceai, arderea grăsimilor va deveni un proces mai ușor, indiferent de nivelul de activitate fizică și de dietă.

Ceaiul care arde grăsimile

Ceaiul Oolong, consumat cel mai mult în China și Taiwan, se află, din punct de vedere al oxidării, între ceaiul verde și cel negur. Acesta este produs printr-o metodă unică, care presupune ofilirea plantei sub razele puternice ale soarelui și oxidarea acesteia, înainte de a se ondula. Acesta conține vitamine, minerale și oxidanți.

Citește șu: Ceaiul-minune care linişteşte sistemul nervos! Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru le recomandă consumul acestei licori celor care muncesc foarte mult

Cercetătorii au descoperit că acest ceai are un efect termogenic, adică are capacitatea de a crește producția de căldură în organism prin arderea grăsimilor.

„Ştim că ceaiul conţine compuşi care stimulează metabolismul grăsimilor. Şi cel oolong, care reprezintă doar 2% din ceaiurile din lume, conţine aceiaşi compuşi găsiţi în ceaiul verde, în cantităţi mai mici. Dar ceaiul oolong pare a fi mai eficient în arderea grăsimilor decât ceaiul verde, chiar dacă ambele conţin cantităţi similare de cofeină”, spune conducătorul cercetării, Kumpei Tokuyama.

Cercetătorii au testat un grup de voluntari care au băut ceai oolong, o băutură pură pe bază de cofeină sau un placebo timp de două săptămâni. Participanții care au consumat ceai oolong sau cofeină au observat o creștere a defalcării grăsimilor cu 20% în comparație cu grupul de control. Efectele ceaiului oolong au continuat și în repaus.

Citește și: Cele mai bune ceaiuri pentru imunitate. Dr. Mădălina Popescu: „Ceaiurile reprezintă o metodă foarte la îndemână și foarte accesibilă tuturor”

Cofeina afectează somnul, iar pierderea somnului poate afecta metabolismul. Cercetătorii au vrut să examineze calitatea somnului participanților în timpul experimentului și au constatat că, în ciuda reputației cofeinei, nu există diferențe în tiparele de somn ale grupului de testate sau ale grupului placebo.

„Efectele stimulatoare ale ceaiului oolong asupra descompunerii grăsimilor în timpul somnului ar putea avea o relevanţă reală pentru controlul greutăţii”, a explicat profesorul Tokuyama.

„Dar, trebuie să înţelegem dacă efectele pe care le-am observat în studiul de două săptămâni au ca rezultat o pierdere reală de grăsime corporală pe o perioadă mai lungă. De asemenea, dorim să testăm ceaiul oolong decofeinizat, pentru a distinge mai bine efectele cofeinei de alte componente din ceai, ceea ce ne va ajuta să înţelegem exact cum ajută ceaiul oolong la descompunerea grăsimilor”, a adăugat acesta.