O persoană a murit după ce a fost atacată de urs. O nouă tragedie în Harghita

Salvamontiştii anunţă că încă o persoană a murit, după ce a fost atacată de urs. Incidentul s-a petrecut sâmbătă seară, în judeţul Harghita.

12 dec. 2021, 23:43
O persoană a murit după ce a fost atacată de urs. O nouă tragedie în Harghita
O persoană a murit după ce a fost atacată de urs. O nouă tragedie în Harghita

O persoană a murit după ce a fost atacată de urs. Victima a fost găsită fără suflare de salvamontiştii din Harghita, într-o casă din pădure.

O persoană a murit după ce a fost atacată de urs

Sâmbătă seară, salvamontiştii au fost alertaţi să intervină pentru salvarea unei persoane, care conform primelor notificări, a fost atacată de un urs.

Citeşte şi Un bărbat a fost sfâşiat de urşi la o partidă de vânătoare

„Ieri seara (sâmbătă seara – n.r.) membrii formaţiei Salvamont Dancuras din cadrul Serviciului Public Salvamont Harghita au fost alertaţi să intervină pentru salvarea unei persoane, care, conform primelor notificări, a fost atacată de un urs. Formaţia de prim răspuns alcătuită din opt salvatori montani a ajuns repede la faţa locului, în ciuda terenului accidentat şi greu accesibil, intervenţia fiind foarte dificilă din cauza vremii nefavorabile. În urma căutărilor victima a fost găsită într-o casă din pădure, decedat şi fără să mai răspundă manevrelor de resuscitare”, au anunţat duminică, pe Facebook, reprezentanţii Salvamont România.

Potrivit acestora, primele investigaţii şi leziunile grave suferite arată că decesul s-a produs cu mult timp înaintea sosirii la faţa locului a echipei de salvatori.

„După sosirea echipei de criminalistică, trupul neînsufleţit al persoanei a fost coborât şi predat autorităţilor”, precizează Salvamont România.

Reamintim că Senatul a adoptat la începutul lunii septembrie un proiect de lege prin care este aprobată ordonanţa ce stabileşte sistemul de monitorizare a intervenţiilor asupra urşilor, realizate gradual, prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare.

Potrivit expunerii de motive, scopul principal al ordonanţei este ocrotirea unor valori esenţiale: viaţa şi integritatea corporală ale persoanei, sănătatea şi securitatea publică, bunurile de orice fel aflate în proprietatea publică şi privată a persoanelor juridice şi fizice, fără a afecta starea de conservare favorabilă a ursului brun.

Citeşte şi Urșii înfometați, filmați în timp ce fură hrana mistreților. „Cine este mai puternic, câștigă locul la masă” VIDEO