O persoană, trimisă în judecată pentru tentativă de mituire a doi poliţişti cu 20.000 de euro

DNA a trimis în judecată o persoană, acuzată de infracţiuni de crimă organizată, care a încercat să mituiască doi poliţişti judiciarişti pentru a nu consemna într-un proces-verbal informaţii care îi putea agrava situaţia, dar şi pentru a interveni pe lângă un procuror să-i dea o soluţie favorabilă.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 12:38
O persoană, trimisă în judecată pentru tentativă de mituire a doi poliţişti cu 20.000 de euro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a lui Victor Emanuel Bulacu, sub acuzaţiile de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, în cursul lunii august 2010, inculpatul Victor Emanuel Bulacu, în contextul în care era cercetat într-un dosar penal aflat pe rolul DIICOT-Biroul Teritorial Neamţ, le-ar fi promis celor doi ofiţeri de poliţie judiciară desemnaţi să efectueze o percheziţie informatică (denunţători în cauză) câte 10.000 de dolari cu titlu de mită.

În dosarul respectiv, Bulacu avea calitatea de învinuit fiind cercetat pentru infracţiuni de crimă organizată în legătură cu falsificarea instrumentelor electronice de plată şi accesare fără drept a unui sistem informatic. Banii au fost oferiţi pentru ca cei doi ofiţeri să omită să consemneze în procesul verbal de percheziţie informatică mai multe date care i-ar putea agrava situaţia în cadrul dosarului penal.

De asemenea, în aceleaşi împrejurări, inculpatul Victor Emanuel Bulacu i-ar fi promis unuia dintre ofiţeri sume de bani cuprinse între 10.000 şi 15.000 de euro pentru a interveni pe lângă procurorul de caz în scopul obţinerii unei soluţii de netrimitere în judecată sau pentru a fi trimis în judecată mult mai târziu, la o instanţă din judeţul Constanţa, într-o cauză separată.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Neamţ.