O petrecere la un restaurant din centrul vechi al Constanţei, oprită de poliţişti

Poliţiştii au intervenit, sâmbătă seara, la un restaurant din centrul vechi al municipiului Constanţa, unde era organizată o petrecere cu încălcarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19, agentul economic fiind amendat cu 2.000 de lei.

17 ian. 2021, 11:04
O petrecere la un restaurant din centrul vechi al Constanţei, oprită de poliţişti

O petrecere din centrul vechi al Constanţei s-a terminat abrupt sâmbătă seară, după ce Poliţia a descins în local şi a pus capăt distracţiei, amendând organizatorul.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, poliţişti ai Secţiei 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane participă la o petrecere organizată în cadrul unui restaurant din municipiul Constanţa.

Pe lângă administratorul restaurantului, a fost amendat şi organizatorul evenimentului privat, scrie Agerpres.

„Având în vedere normele legale în vigoare privind starea de alertă, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020, iar organizatorul evenimentului privat, fiind vorba despre un bărbat, de 48 de ani, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, conform Legii 61/1991”, a informat IPJ Constanţa.

O petrecere de nuntă cu 300 de invitaţi, oprită de Poliţie

Evenimentul privat a avut loc la un cunoscut restaurant din Tecuci, majoritatea invitaților fiind din comune Toflea și Brăhăești. Nuntașii nu respectau nicio măsură impusă de autorități pe durata pandemiei COVID, fiind înghesuiți la mese de câte 10 persoane.

Poliția Tecuci a aplicat sancțiuni contravenționale organizatorului nunții și proprietarului salonului. Potrivit Legii 55/2020, evenimentele publice și private sunt interzise.

De asemenea, un alt eveniment asemănător a avut loc tot la Tecuci, în noaptea de joi seara. Zeci de persoane au participat la o petrecere într-un restaurant din oraș, al cărui proprietar ar fi avut probleme cu legea în trecut, fiind condamnat pentru agresiuni sexuale.

Citeşte şi: COD RUTIER 2021. Dialogul savuros dintre un şofer băut şi poliţist: Vinul roșu face bine la circulație! Chiar nu știți asta?