O prezentatoare tv a fost condamnată la închisoare după ce a realizat o emisiune despre dreptul mamelor de a fi celibatare

Justiția egipteană a condamnat în această săptămână la trei ani de închisoare o prezentatoare de televiziune care a consacrat o emisiune dreptului femeilor de a deveni mame în afara căsătoriei, relatează AFP.

RomaniaTV.net
03 nov. 2017, 19:51
O prezentatoare tv a fost condamnată la închisoare după ce a realizat o emisiune despre dreptul mamelor de a fi celibatare

Doaa Salah, care prezintă o emisiune săptămânală pe un canal privat, a fost găsită vinovată de „ultraj la decența publică” și ar urma să plătească o cauțiune de 10.000 de lire egiptene (circa 488 de euro) pentru o amânare a executării pedepsei, în așteptarea unui posibil apel, potrivit unor surse judiciare.

În luna iulie, Doaa Salah a prezentat o misiune în cadrul căreia ea a vorbit despre maternitatea femeilor celibatare și s-a întrebat dacă este posibil pentru o femeie însărcinată „să se mărite doar pentru nașterea copilului ei, iar apoi să divorțeze, în baza unui acord prealabil”.

Viața sexuală în cadrul căsătoriei rămâne un subiect tabu în societatea conservatoare din Egipt, notează AFP.

Plângerea împotriva prezentatoarei pentru „incitare la libertinaj” a fost depusă de un avocat. Apărarea poate face apel la verdict.


loading...