O profesoară de limba franceză, marea iubire a lui Adrian Păunescu

Adrian Păunescu a trăit şi iubit, în egală măsură, la cote înalte. Conform unor apropiaţi, marea sa iubire a fost Elena Grecescu, despre care s-a scris foarte puţin, iar fotografia ei nu a apărut niciodată în presă. Ziarul Libertatea a publicat câteva fotografii, în care apar Adrian Păunescu şi Elena Grecescu, dar şi Andrei, fiul poetului.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 09:00
O profesoară de limba franceză, marea iubire a lui Adrian Păunescu

Elena, o profesoară de limba franceză, originară din Recaş, judeţul Timiş, l-a cunoscut pe Adrian Păunescu în 1978, în momentele lui de glorie, pe când acesta aduna zeci de mii de oameni la spectacolele Cenaclului Flacăra, dar şi într-o perioadă cumplită pentru ea: medicii o diagnosticaseră cu cancer şi îi mai dăduseră doar două luni de viaţă.

De cum a văzut-o, Păunescu s-a îndrăgostit de ea iremediabil. A adus-o la Bucureşti, unde diagnosticul specialiştilor a fost cutremurător: cancer în stadiul 3-4. Adică, în fază terminală. Datorită medicului Mihai Leontopol, un geniu al medicinei, Elena a putut fi salvată miraculos.

Poetul Adrian Păunescu a trăit mai multe poveşti de dragoste tumultuoase de-a lungul vremii, care i-au inspirat versurile, însă a fost căsătorit doar cu două femei: Constanţa Buzea şi Carmen Antal.