O profesoară de Limba română șterge pe jos cu elevii, după dezastrul de la Evaluarea Națională. ”Au mers doar cu Domnul Goe și atât!”

Dezastrul de la Evaluarea Națională readuce în atenția publică problemele grave din sistemul educațional românesc. Cu toate acestea, o profesoară de Limba română spune că de vină pentru eșecul de la Evaluarea Națională sunt elevii.

11 iul. 2023, 09:23
O profesoară de Limba română șterge pe jos cu elevii, după dezastrul de la Evaluarea Națională. ”Au mers doar cu Domnul Goe și atât!”
O profesoară de Limba română șterge pe jos cu elevii, după dezastrul de la Evaluarea Națională

O profesoară de Limba română șterge pe jos cu elevii, după dezastrul de la Evaluarea Națională. Felicia Alexandru, profesoară de Limba și literatura română în Slatina la Colegiul Național „Radu Greceanu”, din Slatina, din județul Olt, îi acuză pe elevi de indolență pentru notele obținute la Evaluarea Națională.

Citește și  Ce note a obținut fiica Ioanei Ginghină și a lui Alexandru Papadopol la Evaluarea Națională: „Ce făceam dacă lua 10, o urcam pe stele?”

O profesoară de Limba română șterge pe jos cu elevii, după dezastrul de la Evaluarea Națională

De asemenea, cadrul didactic a subliniat că și părinții au partea lor de vină în acest dezastru și asta pentru că nu s-au implicat în procesul de învățare.

Profesoara s-a declarat extrem de șocată de ușurința cu care elevii i-au ignorat toate sfaturile primite și ajutorul acordat lor. Femeia a povestit cum elevii săi din clasă nu au învățat rezumatele din cărți și nici măcar pe cele scrise de ea în vederea pregătirii pentru Evaluarea Națională.

„Eu le-am dat liste, rezumate de cărți de 4-5 rânduri la fiecare carte, pagini întregi scrise de mine, redactate de mine, tot, ca să-i ajut. Le-am spus: «Le citiți, le rețineți, le folosiți când faceți teste, le învățați pe dinafară! Faceți orice, numai rețineți!». Ei nu au făcut treaba asta și au mers doar cu Domnul Goe și atât!”, a povestit profesoara.

Aceasta a subliniat că pentru a obține rezultate bune nu este suficient doar ca profesorul de la clasă sau un meditator să se implice în procesul de învățare, ci este nevoie și de preocuparea elevului pentru studiu, dar și implicarea părinților.

„Sunt copii care nu sunt deloc sprijiniți de familie. În ce sens sprijiniți… Mama sau tata nu stau zi de zi să-i verifice dacă au lucrat (n.r – pentru examenele naționale).

Sunt foarte multe culegeri pe piață, și la matematică și la română, de teste pentru Evaluarea Națională. Unele sunt rezolvate parțial, altele, rezolvate total. Câți părinți au cumpărat aceste culegeri și i-au verificat pe copii sau i-au pus să lucreze câte o variantă pe zi?!”, a mai spus cadrul didactic.

Citește și Ce notă a luat un elev la Evaluarea Națională după contestații, după ce inițial primise 6,60. „Acum are șanse să intre la liceul la care își dorește”