O profesoară din Gorj face greva foamei în faţa Ministerului Educaţiei

O profesoară care până în această vară a predat la Colegiul Tehnic Motru a fost lăsată şomeră de conducerea şcolii. Unitatea de învăţământ a făcut ca dispărute orele pe care aceasta le-a predat în ultimii ani şi femeia a decis să intre în greva foamei în fața Ministerului Educației, conform gorjeanul.ro.

RomaniaTV.net
11 sept. 2020, 10:21

Protestul profesoarei a început joi şi va continua şi astăzi. Cadrul didactic este dispus să facă acest efort şi se supună unui risc, deoarece consideră că ministerul nu cunoaşte ilegalităţile care au loc în Gorj. Singurul răspuns primit de Ministerul Educaţiei este că, în perioada următoare, Corpul de Control al ministrului Educaţiei va veni la Gorj.

Citeşte şi: 500 de posturi noi pentru învăţământul preuniversitar, în anul 2020-2021

Inspectoratul Şcolar Gorj a anunţat-o pe profesoară că nouă din cele 18 ore solicitate ar exista la şcoala motreană. Mai exact, profesoarei i se oferă nouă ore la Colegiul Tehnic Motru şi alte nouă, pe o altă disciplină, la o şcoală gimnazială din Târgu-Jiu. Cele nouă ore au apărut după patru luni, în condiţiile în care nu au fost scoase în şedinţă publică aşa cum cere metodologie în vigoare, conform gorjeanul.ro.

Profesoara continuă protestul la București și așteaptă un răspuns oficial al ministerului, pentru a putea reveni la catedră. De altfel, până miercuri aceasta era șomeră, iar acum are oferite nouă ore la Motru și alte nouă la Târgu-Jiu.