O profesoară le povesteşte elevilor că merge prin discoteci ca să ia COVID, pentru a obţine certificatul verde. Caz şocant în Italia

O profesoară din Italia le povesteşte elevilor săi că merge prin discoteci ca să se infecteze cu coronavirus, pentru a obţine certificat verde. Reamintim că din 15 decembrie în Italia va intra în vigoare vaccinarea obligatorie pentru toţi angajaţii din şcoli.

08 dec. 2021, 15:16
O profesoară le povesteşte elevilor că merge prin discoteci ca să ia COVID, pentru a obţine certificatul verde. Caz şocant în Italia

O profesoară le povesteşte elevilor că merge prin discoteci ca să ia COVID. Se întâmplă într-o localitate din Italia, acolo unde unităţile de terapie intensivă suferă cel mai mult din cauza creşterii numărului de infectări.

O profesoară le povesteşte elevilor că merge prin discoteci ca să ia COVID

Profesoara lucrează la o şcoală gimnazială din Marche, Italia. Cadrul didactic spune că a refuzat vaccinul anti-COVID şi caută să se infecteze pentru a obţine certificatul verde.

Citeşte şi Un român a fost prima persoană amendată în Italia pentru lipsa supercertificatului verde

Familiile elevilor sunt disperate şi cer demiterea profesoarei. Părinţii i-au scris primarului din localitate, precizând că dascălul a spus de mai multe ori în faţa elevilor că merge des în discoteci ca să se îmbolnăvească de COVID.

„Sincer, am fost şocat de ceea ce mi s-a raportat şi intenţionez să verific şi să investighez ce s-a întâmplat. Nu este prima dată când avem de-a face cu un profesor anti-vaccinist. S-a întâmplat la începutul anului la Corinaldesi, dar aici vorbim de o şcoală gimnazială. Este inacceptabil. Nu am nicio putere, dar voi vorbi cu directorul şcolii pentru a mă asigura că un astfel de episod nu se va mai repeta”, spune primarul, potrivit Mediafax. 

Potrivit presei din Italia, profesoara a fost testată anti-covid periodic pentru a putea intra la ore. Din 15 decembrie va intra în vigoare vaccinarea obligatorie pentru toţi angajaţii din şcoli.

În Italia a intrat în vigoare, de luni, super certificatul verde, cerut inclusiv celor care călătoresc cu autobuzul sau cu metroul. Super certificatul verde se eliberează pentru cei vaccinaţi cu schema completă şi pentru cei vindecaţi de COVID. Este necesar în restaurante, baruri şi clădiri publice.

Între timp, încă de luni dimineaţă, a fost înregistrat un nou record de certificate verzi descărcate, mai exact 1.310.001 în ultimele 24 de ore.

Citeşte şi Un virusolog din Italia critică România pentru rata mică de vaccinare: „Care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”