Un român a fost prima persoană amendată în Italia pentru lipsa supercertificatului verde

În Italia a intrat în vigoare, de luni, super certificatul verde, cerut inclusiv celor care călătoresc cu autobuzul sau cu metroul.

06 dec. 2021, 13:31
Un român a fost prima persoană amendată în Italia pentru lipsa supercertificatului verde

Prima amendă dată în Italia pentru lipsa supercertificatului verde obligatoriu în mijloacele de transport a fost dată unui român. Bărbatul de 50 de ani a fost prins într-un autobuz fără permisul verde şi a spus că intenţiona să se vaccineze.

Italy24 news anunţă o primă amendă pentru lipsa certificatului verde obligatoriu pentru transportul comun din Roma.

Este vorba despre un cetăţean român în vârstă de 50 de ani care a primit o amendă de 400 de euro. Bărbatul a fost oprit în staţia de autobuz din Piazzale Flaminio: agenţii i-au cerut să arate certificatul verde Covid-19.

Certificat verde COVID obligatoriu pentru călătoria cu metroul şi cu autobuzul. Noi restricţii în Italia de luni
„Nu îl am pentru că am vrut să mă vaccinez în zilele următoare”, s-a justificat românul.

În Roma, se desfăşoară ample controale, poliţia şi poliţia locală verificând certificatele verzi. De asemenea, în staţiile de metrou se fac anunţuri la difuzoare privind necesitatea certificatului verde pentru a călători.

Povestea tragică a Alexandrei, o româncă stabilită în Italia. Înainte să moară, tânăra de 31 de ani şi-a îndeplinit ultima dorinţă: s-a căsătorit cu bărbatul pe care îl iubea
În Italia a intrat în vigoare, de luni, super certificatul verde, cerut inclusiv celor care călătoresc cu autobuzul sau cu metroul. Super certificatul verde se eliberează pentru cei vaccinaţi cu schema completă şi pentru cei vindecaţi de COVID. Este necesar în restaurante, baruri şi clădiri publice.

Între timp, încă de luni dimineaţă, a fost înregistrat un nou record de certificate verzi descărcate, mai exact 1.310.001 în ultimele 24 de ore.