O responsabilă bulgară cu fondurile UE, trimisă la închisoare pentru că avea diplomă de studii falsă

Universitatea germană Hochschule für Technik und Wirtschaft (tehnologie şi economie) a confirmat, la cererea Parchetului bulgar, că Kalina Ilieva a fost înscrisă pentru licenţă în 2003, dar nu a mers la cursuri şi nu a trecut niciun examen. Ilieva a fost condamnată la 3 ani de închisoare.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 11:00
O responsabilă bulgară cu fondurile UE, trimisă la închisoare pentru că avea diplomă de studii falsă

O expertiză a Bulgariei a demonstrat că Ilieva a falsificat semnături pe o diplomă de master în comunicare economică. Diploma falsă a fost certificată de Ministerul bulgar al Educaţiei, ceea ce i-a permis accesul la postul de director al Fondului agricol pe lângă Ministerul Agriculturii. Kalina Ilieva a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru fapta sa, după cum a informat Parchetul din Sofia.

Kalina Ilieva, al cărei nume a devenit simbolul incompetenţei în cadrul înaltei administraţii bulgare, a fost numită în august 2009 la conducerea fondului pentru distribuirea ajutoarelor europene pentru agricultori, în timp ce avea doar 28 de ani. Ea a fost concediată în octombrie 2010, când a izbucnit scandalul privind diploma falsă, dar sub pretextul unui concediu de creştere a copilului.

Kalina Ilieva a acceptat să coopereze cu Oficiul European Antifraudă (OLAF), în timp ce Guvernul de centru-dreapta al lui Boiko Borisov se străduia să amelioreze imaginea ţării după ce Comisia Europeană deblocase fondurile îngheţate în 2008 din cauza suspiciunii de corupţie.