O româncă, faţă în faţă cu unul dintre teroriştii de la Paris: „I-am văzut privirea, voia să mă ucidă” VIDEO

O româncă a fost martoră la masacrul din Paris. Laura a povestit cu ochii în lacrimi cum unul dintre terorişti a tras asupra maşinii în care se afla împreună cu alte patru femei, inclusiv sora sa. Aceasta din urmă a fost rănită uşor.

15 nov. 2015, 07:42
O româncă, faţă în faţă cu unul dintre teroriştii de la Paris: „I-am văzut privirea, voia să mă ucidă” VIDEO

Am auzit focurile de armă. Nu ne-am închipuit ce este, pentru că în Franţa nu îţi închipui niciodată că se poate auzi aşa ceva. Eram patru fete în maşina mea. Ne-am apropiat. Era la intersecţia cu strada Charonne. Atunci am văzut ce s-a întâmplat. Ne-am întors toate patru şi am văzut puşca teroristului. Era un Kalaşnikov. A început să tragă. Este groaznic momentul în care vezi, priveşti şi ştii că va trage în tine. În acel moment am accelerat, ne-am aplecat.

I-am văzut privirea, iar privirea sa era clară, voia să mă ucidă. Am accelerat rapid pentru a ieşi din linia sa de tragere. Maşina este ciuruită de gloanţe, nu ştiu cum am făcut să ieşim tefere toate patru. Sunt patru urme de gloanţe pe maşină, dar niciunul nu ne-a atins.

Acesta nu este un război. Nu tragi asupra oamenilor fără apărare, asupra copiilor. Este o laşitate. Sunteţi laşi. Dacă vă uitaţi, sunteţi laşi. Trageţi asupra unor oameni care nu au arme. Sunteţi cu toţii laşi.  Şi nu, nu ne vom opri din trăit. Vom ieşi şi vom trăi în continuare normal„, a declarat Laura.

Au apărut primele imagini surprinse în timpul atacului din sala Bataclan, din Paris, acolo unde teroriştii au ucis peste 80 de persoane care se aflau la un concert rock. În clipul care a apărut pe internet, a cărui autenticitate nu a fost stabilită încă, se aud împuşcături, iar formaţia se opreşte din cântat. Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Bilanţul atentatelor teroriste din Paris, de vineri seara, a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi, dintre care 99 sunt în stare gravă. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

CITEŞTE ŞI: Mesaje pe Twitter, trimise chiar în timpul atacului: „Ne omoară pe toţi, unul câte unul”

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că doi cetăţeni români au fost ucişi în atacurile produse în cursul nopţii trecute în capital Franţei.

Cine sunt cei doi români morţi la Paris: „Au murit sub ploaia de gloanţe” VIDEO