O româncă a dat lovitura cu o afacere „în sânge”. Bucătari celebri din țară și din străinătate au preparat produsele ei

O româncă a dat lovitura cu o afacere "în sânge". Simona și soțul ei Agostino Alessio și-au deschis în urmă cu șapte ani două măcelării, una în județul Timiș și una în Arad. Afacerea a avut la bază și faptul că soțul ei, care este italian, avea fermă de animale, la Arad.

13 nov. 2023, 17:01
O româncă a dat lovitura cu o afacere „în sânge”. Bucătari celebri din țară și din străinătate au preparat produsele ei
O româncă a dat lovitura cu o afacere "în sânge"

O româncă a dat lovitura cu o afacere „în sânge”. Visul Simonei a fost să își deschidă un salon de cosmetică de lux, însă până la urmă a ales să se ocupe de măcelărie. Carnea care se găsește la ei pe raft este maturată, adică înainte să ajungă pe masa clienților durează.

Citește și: De ce Bill Gates le cere țărilor bogate să nu mai consume carne de vită. Motivul a ieșit în sfârșit la iveală

Bunicul meu era în armata și mă gândeam când eram mică că poate voi avea și eu o cariera militară, apoi m-am specializat în contabilitate, am făcut și postliceala de cosmetică, voiam să le combin cumva. Am vrut să îmi deschid un salon modern de cosmetică cum rar există în România, însă am ajuns să am măcelărie.

Eu am lucrat înainte la Frigorific, se făcea import de carne. Poate de acolo am prins drag  de acest domeniu. Soțul meu cu care sunt de 20 de ani avea fermă de animale împreună cu fratele lui. Și acum șapte ani când am deschis magazinul am început de la A la Z cu ferma proprie. Acum colaborăm cu un producător local de la Pecica”, mărturisește Simona, potrivit Adevărul.ro.

O româncă a dat lovitura cu o afacere „în sânge”

De câțiva ani încoace, clienții din Cluj, Oradea și chiar București doresc ca afacerea să fie extinsă și la ei, însă Simona a preferat să se ocupe doar de magazinele din cele două județe. Bucătari celebri din țară și din străinătate i-au preparat produsele ei. Patrizia Paglieri, Cătălin Scărlătescu, Raul Vidican, Radu Zărnescu, Adi Hădean, Moldovan din Sibiu sunt doar câteva nume.

Carnea din magazine provine din  rasele de tineret bovin (mânzat), Charolaise, Limousine, Blue Belga și din când în când Black Angus.

Se găsesc semipreparate pe stil italian, cum ar fi:  involtini, tramezzini, polpettine, cordon bleu, arrosto, salssicia fresca, spiedini, stracetti marinati, roastbeef. Pe partea de steak-uri: Bistecca Fiorentina , Tomahawk, Costata. Pichana. Totul este Dry Aged, adică maturat (14-21-28 zile). Cel mai căutat produs fiind Bistecca Fiorentina, burgerul.

Da, se poate să fii producător local să ai o afacere locală cu produse locale, să evoluezi și să crești împreună cu clienții tăi, ca mai apoi, să poți împărtăși cu ei fiecare realizare. Pentru că noi nu suntem doar o măcelărie…noi suntem o comunitate a cărei inimă sunteți voi, clienții noștri.

Pasiunea noastră pentru carne de calitate și servicii de top, alături de aprecierile și susținerea voastră, ne-au plasat anul acesta pe Locul I în Topul Firmelor pentru rezultatele obținute în anul financiar 2022”, a fost declarația Simonei în ziua câștigării marelui premiu.