O româncă a plecat în Italia în vacanță, dar a rămas acolo pentru totdeauna și a construit o afacere de succes

Claudia Sofran este o româncă stabilită de 14 ani în Italia, acolo unde a reușit să construiască o afacere de succes în domeniul esteticii.

12 iun. 2023, 20:14
O româncă a plecat în Italia în vacanță, dar a rămas acolo pentru totdeauna și a construit o afacere de succes
O româncă a plecat în vacanță în Italia și a rămas acolo definitiv

Claudia Sofran, o româncă care trăiește în Italia de 14 ani, a reușit să își construiască o bază solidă de clienți în domeniul esteticii, având o poveste de viață care îi va inspira pe mulți.

Recent, aceasta a inaugurat un nou salon de estetică în zona periferică a orașului Terni, nu departe de locația anterioară a salonului, într-un spațiu mai mare, mai luminos și mai vizibil.

Citește și: Româncă moartă în timpul unei vacanțe în Grecia. I s-a făcut rău într-o tavernă, iar ambulanța a venit după 75 de minute

Pentru a-și extinde afacerea „Estetica Diva”, Claudia a apelat la ajutorul profesioniștilor Sofia Perotti, Jessica Cappoccetti și Aurora MArcelli.

„Am venit în Italia pentru o vacanță. Am decis să rămân deoarece m-a cucerit complet. Am învățat limba italiană trăind printre oameni, lucrând într-un magazin și, în același timp, am finalizat studiile universitare în România, terminând experiența în pedagogie și psihologie de la distanță”, a declarat ea, potrivit rotalianul.com.

„Am fost mereu atrasă de lumea esteticii. După ce mi-am obținut diploma, nu am intrat în cariera didactică. Aveam alte aspirații, așa că am urmat cursuri la Leo School, cu intenția de a deschide propriul meu salon. La teorie am adăugat practica prin experiențe de lucru și stagii în sector”, a mai spus Claudia.

Citește și: Daria, o româncă de 19 ani, a murit în mod tragic în Italia. „Ai lăsat în urmă inimi sfâșiate”

În urmă cu opt ani, Claudia a făcut primul pas ca antreprenor.

„Un pas important în viața mea profesională, numind activitatea Diva, evocând ceva ce văzusem în România și care m-a impresionat pozitiv. Am stat patru ani în centrul orașului, apoi m-am mutat în Borgo Rivo și acum sunt aici în noul salon”.

Românca a fost motivată de dorința de extindere și de a atrage mai mulți clienți.

„Am luat această decizie mizând pe un local care are o lumină și o vizibilitate diferite. Avem aparatură pentru tratamente de riduri, masaje reductorii și drenante. Avem și echipamente specializate în podotehnică.

Angajamentul a fost întotdeauna maxim pentru a satisface fiecare client, punând accent pe calitate.Am început de la 28 de metri pătrați pentru a ajunge la 180. Un obiectiv important atins cu sacrificii, pasiune și atenție la detalii.”, a precizat ea.