O româncă de 23 de ani a murit în Thailanda. Încerca să îşi facă selfie pe marginea unei cascade

O româncă de 23 de ani a murit în Thailanda, în timp ce încerca să-și facă un selfie pe marginea unei cascade. Tânăra ar fi alunecat, iar în cădere s-a lovit cu capul de stâncile de la un nivel inferior al cascadei. 

16 mai 2022, 20:45
O româncă de 23 de ani a murit în Thailanda. Încerca să îşi facă selfie pe marginea unei cascade
Tânăra era în vacanță împreună cu un prieten pe insula Koh Samui

O româncă de 23 de ani a murit în Thailanda. Tânăra era în vacanță împreună cu un prieten pe insula Koh Samui și a vrut să-ți facă un selfie la cascada Na Muang când a alunecat și a căzut în gol, potrivit Bangkok Post.

Citeşte şi: Inundaţii catastrofale în Thailanda, peste 70.000 de case sunt sub ape. Cel puțin şapte persoane şi-au pierdut viaţa

O româncă de 23 de ani a murit în Thailanda

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 15.00. Chayapon Intarasupa, primarul districtului Koh Samui, a declarat pentru presa thailandeză că mai multe echipe de salvatori au fost trimise la fața locului. Medicii au constatat că tânăra decedase în urma căzăturii.

Prietenul ei le-a spus salvator ilor că ea făcea o fotografie pe marginea celui de-al patrulea nivel al cascadei, a alunecat și a căzut lovindu-se cu capul de o stâncă de la al doilea nivel. Ulterior salvatorii au constatat că tânăra avea răni grave la cap.

Turista avea cetățenie română, dar locuia în Austria. Era de câteva zile în vacanță în Thailanda și era cazată în partea nordică a insulei. Trupul ei a fost dus la Spitalul Koh Samui pentru o examinare post-mortem.

Taxă de intrare în Thailanda, din aprilie

Thailanda a introdus o taxă de intrare de 9 dolari pentru vizitatorii străini, în încercarea de a-şi ajuta sectorul turistic devastat de pandemia de coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile, potrivit AFP.

Taxa a fost introdusă începând cu luna aprilie pentru a finanţa gestionarea atracţiilor turistice şi pentru a acoperi asigurările de accidente pentru acei turişti care nu şi le pot plăti singuri, a declarat pentru AFP Yuthasak Supasorn, guvernatorul Autorităţii pentru Turism din Thailanda, transmite Agerpres. Acesta va fi încorporată în tarifele aeriene, a precizat într-o declaraţie purtătorul de cuvânt al guvernului, Thanakorn Wangboonkongchana.