O româncă refugiată din Siria, mărturiile cutremurătoare: Am văzut Iadul pe pamânt! Sute de oameni decapitaţi şi aruncaţi pe străzi

O romanca, mama a patru copii, traieste de pe o zi pe alta, din mila vecinilor. A scapat cu viata de bombardamentele din Siria, iar acum a ajuns la Buzau. 

07 oct. 2016, 09:21
O româncă refugiată din Siria, mărturiile cutremurătoare: Am văzut Iadul pe pamânt! Sute de oameni decapitaţi şi aruncaţi pe străzi

Olimpia Satnciu, romanca de 35 de ani, a fost supusa la grele incercari. In urma cu 11 anu a plecat in Siria, unde l-a cunoscut pe Abas, cu care s-a si casatorit. Au impreuna patru copii, iar lucrurile mergeau bine. Doar ca fericirea le-a fost curmata de razboi.

„In prima zi când razboiul a ajuns in zona in care locuiam, casa noastra a fost distrusa de doua bombe trase de un tanc. Au crezut ca sunt rebeli in zona si au tras unde au nimerit. Eram in casa cu copiii si nici nu mai stiu cum am scapat dintre darâmaturi. Asa a inceput exodul nostru prin diverse localitati”, a povestit cu lacrimi in ochi Olimpia, pentru Libertatea.ro.

Citeşte şi: Regimul sirian şi Statul Islamic au folosit arme chimice în atacurile din Siria

Au plecat de acolo si s-au refugiat in orasul Alep. Insa lucrurile s-au agravat si aici, odata cu venirea teroristilor ISIS, dar si a trupelor guvernamentale.

„Aici am vazut Iadul pe pamânt! Sute de oameni decapitati si aruncati pe strazi. Nenorocirile le-au vazut si copiii mei, care au ramas marcati pe viata. Chiar si acum, când suntem in siguranta, cei mici se sperie când aud avioane de la aeroportul militar de la Boboc si se baga sub masa. Am trait un calvar acolo”, mai spune femeia.

Au platit 2.500 de euro ca sa fuga in Turcia. Ea a fost trimisa in Romania, alaturi de cei patru copii, insa sotul ei a ramas intr-o tabara de refugiati, pentru ca nu are cetatenie romana. Au scapat de atrocitatile razboiului, insa acum se lupta cu saracia. Femeia s-a intors in localitatea buzoiana Cochirleanca, acolo unde s-a nascut, insa locuieste intr-o camaruta dintr-o casa batraneasca, din mila satenilor.

Vezi si: Primul copil refugiat născut în România