O sală de sport din Harghita, arsă în 2012, a fost reconstruită în timp record VIDEO

O sală de sport din Harghita, arsă în 2012, a fost reconstruită în timp record de către localnici. Oamenii n-au aşteptat bani nici din asigurare, nici de la autorităţi. Au pus mână de la mână şi au refăcut sala.

RomaniaTV.net
25 sept. 2013, 06:44
O sală de sport din Harghita, arsă în 2012, a fost reconstruită în timp record VIDEO

Sala de sport din Misentea, judeţul Hunedoara, a ars în februarie 2012. Sătui să tot aştepte ca autorităţile să le reconstruiască sala, localnicii au trecut la treabă, potrivit România TV.

„Suntem în jur de 450 de oameni. Fiecare a contribuit cu ce a putut: cu maşinile, cu camioanele, cu căruţele”, a declarat unul dintre localnici.

„A venit lumea cu ce a avut de oferit, cu forţă de muncă, cu bani, cu materiale, cu tot ce se poate considera ajutor”, a spus Kanya Laszlo, directorul şcolii din Misentea.

Despăgubirea primită de la asigurări a acoperit un milion de lei. Mai era nevoie de încă un milion, bani adunaţi de la localnici. „Cu toţii au muncit pentru reconstrucţia şcolii, maghiari, români, chiar şi romi. Odată cu noua sală de sport a renăscut şi spiritul comunităţii ca pasărea Phonex din propria cenuşă”, a declarat primarul din Misentea, Pal Peter.

Noua sală de sport a fost ridicată în doar în şase luni, mai puţin decât timpul necesar pentru obţinerea avizelor şi organizarea licitaţiilor dacă s-ar fi implicat autorităţile.