O şcoală din Bucureşti, redeschisă la o zi după ce s-au suspendat cursurile fizice din cauza unui angajat cu COVID

Şcoala generală 75 din Bucureşti a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că se redeschide la o zi dupa ce s-au suspendat cursurile în faţă în faţă, după ce un angajat al unităţii de învăţământ a fost depistat cu COVID.

15 sept. 2021, 20:53
O şcoală din Bucureşti, redeschisă la o zi după ce s-au suspendat cursurile fizice din cauza unui angajat cu COVID

O şcoală din Bucureşti, redeschisă. Activitatea cu prezență fizică în Școala Gimnazială Leonardo da Vinci se va relua începând cu 17
septembrie, se arată în comunicatul remis de instituţie.

O şcoală din Bucureşti, redeschisă la o zi după ce s-au suspendat cursurile fizice din cauza unui angajat cu COVID

„Referitor la situația din Școala Gimnazială Leonardo da Vinci, vă comunicăm următoarele:

În urma confirmării infectării cu virusul SARS-Cov a uneia dintre angajatele unității, cu statut de îngrijitoare, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice. În urma anchetei, s-a constatat că alte două angajate, cu același statut, sunt contacți direcți.

În consecință, în lipsa temporară a trei angajate cu statut de îngrijitoare, unitatea s-a aflat în imposibilitatea de a asigura măsurile igienico-sanitare impuse de contextul epidemiologic actual pentru întreaga unitate, luându-se măsura temporară a desfășurării online a activităților didactice pentru clasele de elevi care își desfășoară activitatea în Corpul A al unității.

În urma informării Inspectoratului Școlar al Municipiului București, astăzi, 15 septembrie 2021, sa identificat soluția delegării atribuțiilor a două îngrijitoare, începând cu 16 septembrie 2021. Activitatea cu prezență fizică în Școala Gimnazială Leonardo de Vinci se va relua începând cu 17 septembrie 2021, după ce, în cursul zilei de mâine, 16 septembrie, se vor efectua activități de curățare a spațiului, în urma nebulizării. „, se arată în comunicatul transmis de Şcoala gimnazială Leonardo da Vinci.

Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării anti-COVID – 177.801 de persoane din categoria de vârstă 12- 19 ani s-au vaccinat, majoritatea având deja schema completă. Cei mai mulţi vaccinaţi, în Bucureşti

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, anunţă că 10.000 de elevi s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 10 zile, el afirmând că 61% dintre angajaţii din sistemul de educaţie sunt de asemenea vaccinaţi, Cîmpeanu afirmă că speră ca procesul de imunizare să continue după deschiderea anului şcolar.

„Astăzi pot începe şcoala cu prezenţă fizică 99,7% din cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari. Este un lucru extrem de important, demonstrează înţelegerea importanţei şcolii”, a afirmat ministrul Educaţiei luni, la ceremonia de deschidere a anului şcolar de la Liceul Tehnologic Carol I din comuna prahoveană Valea Doftanei.

El a făcut apel la responsabilitate în ceea ce priveşte respectarea regulilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, în aşa fel încât şcolile să poată rămâne deschise „o perioadă cât mai lungă” de timp şi să fie astfel evitate pierderile înregistrate în anul şcolar anterior.

Citeşte şi: Florin Cîțu, criticat de Asociația Colectiv după afișarea în public alături de primarul Piedone: Nu am fost informat, am fost invitat de ministrul Cîmpeanu și doamna director