O scriitoare celebră a murit la 49 de ani, în urma unei crize cardiace

O scriitoare celebră a murit la 49 de ani, în urma unei crize cardiace. Julie Powell a devenită cunoscută la nivel internaţional datorită blogului şi reţetelor sale culinare inspirate dintr-un bestseller al anilor 1960 despre gastronomia franceză, publicat de celebra Julia Child.

03 nov. 2022, 19:26
O scriitoare celebră a murit la 49 de ani, în urma unei crize cardiace
Julie Powell a devenită cunoscută la nivel internaţional datorită blogului şi reţetelor sale culinare

O scriitoare celebră a murit la 49 de ani, în urma unei crize cardiace. Julie Powell s-a stins din viaţă pe 26 octombrie în locuinţa sa din statul New York, potrivit soţului scriitoarei. Născută şi crescută în Austin, un oraş din Texas, Julie Powell a lucrat în serviciul administrativ al Primăriei din New York înainte să îşi lanseze un blog pe care l-a transformat în 2005 într-o carte de succes, intitulată „Julie and Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen”.

Citeşte şi: A murit scriitoarea Anne Rice, autoarea celebrelor cărți ”Interviu cu un vampir” și ”Cronicile vampirilor”

O scriitoare celebră a murit la 49 de ani, în urma unei crize cardiace

Pe un ton umoristic, Julie Powell comentează şi încearcă să pună în practică reţetele celebrei maestre în bucătărie şi prezentatoare de televiziune Julia Child (1912-2004), autoarea în 1961 a extrem de popularului bestseller „Mastering the Art of French Cooking”, o carte ce viza, în epocă, popularizarea gastronomiei franceze în rândul femeilor americane.

Filmul „Julie & Julia” (2009), scris şi regizat de Nora Ephron, a fost adaptat după cartea publicată de Julie Powell şi după autobiografia Juliei Child („My Life in France”), realizând un portret al celor două femei, interpretate de actriţele Amy Adams şi Meryl Streep.

Reuşitele Juliei Powell au inspirat zeci de autoare de bloguri culinare şi de maestre în gastronomie, precum americancele Dorie Greenspan, Ina Garten, Deb Perelman, Alison Roman şi franţuzoaica Clotilde Dusoulier, scrie Agerpres. Marţi, Deb Perelman a publicat pe Twitter un mesaj în care a declarat că se află „în stare de şoc după ce a aflat vestea despre decesul Juliei Powell, prima bloggeriţă culinară„.

Cărţile Juliei Powell au adus-o pe Julia Child în preocupările noii generaţii, graţie unui ton proaspăt, informal şi ancorat în viaţa reală, ceea ce era un fapt destul de rar” în urmă cu 20 de ani, a adăugat Deb Perelman, autoarea blogului Smitten Kitchen.